Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Γιαννάκου περί παράλυσης νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Γιαννάκου περί παράλυσης νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό
Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης, που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, είναι να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων
Σχετικά Άρθρα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου σε 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία, όπως είπε, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοιού παρέλυσε στα κάτω άκρα.
Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης, που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, είναι να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων καθώς πριν αποφανθούν οι γιατροί ο κ. Γιαννακος φέρεται να εμφανίζεται βέβαιος πως το πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε στην νοσηλεύτρια συνδέεται με το εμβόλιο.

Τι είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενος στην 40χρονη είπε πως ήταν «απολύτως καλά στην υγεία της» και συμπλήρωσε:
«Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου.
Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου.
Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί».

Το περιστατικό: 40χρονη νοσηλεύτρια παρέλυσε στα κάτω άκρα - Άγνωστο αν οφείλεται στο εμβόλιο

Μια νοσηλεύτρια που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, παρέλυσε από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η νοσηλεύτρια του ΕΣΥ μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρουσίασε υψηλό πυρετό, κόπωση και παράλυση στα κάτω άκρα.
Η 40χρονη νοσηλεύτρια μητέρα δύο παιδιών υπεβλήθη σε αξονική, η οποία ήταν καθαρή κι εξετάζεται περαιτέρω από τους γιατρούς προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί.
Παράλληλα λαμβάνει ειδική θεραπεία.

Σημειώνεται πως ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν η παράλυση της στα κάτω άκρα συνδέεται με το εμβόλιο, αν και η ίδια η νοσηλεύτρια δηλώνει πως δεν ταλαιπωρούνταν από κάποιο πρόβλημα υγείας στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης