Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επικοινωνία Τσιόδρα με Ισραήλ: Ξεκινά η κλινική έρευνα σε νοσοκομείο της Ελλάδας για το ισραηλινό φάρμακο

Επικοινωνία Τσιόδρα με Ισραήλ: Ξεκινά η κλινική έρευνα σε νοσοκομείο της Ελλάδας για το ισραηλινό φάρμακο
Το πειραματικό φάρμακο «EXO-C24» φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από την Covid 19
Σχετικά Άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον Ισραηλινό καθηγητή Arber, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορωνοϊού.

Οπως είχε ήδη προαναγγείλει ο Κ. Μητσοτάκης από το Ισραήλ, μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, Ελλάδα και Ισραήλ συζήτησαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής κλινικής έρευνας του εν λόγω φαρμάκου για τον κορωνοϊό και σε νοσοκομείο της χώρας μας.

Η διεξαγωγή της κλινικής έρευνας συμφωνήθηκε σήμερα (12/2/2021) μεταξύ Τσιόδρα και Arber.
Στο τηλεφώνημα συμφωνήθηκε, μάλιστα, η άμεση έναρξη της κλινικής έρευνας και σε νοσοκομείο της χώρας μας.

Το φάρμακο

Το πειραματικό φάρμακο «EXO-C24» φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από την Covid-19.
Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, με βάση την ουσία EXO-CD24.
Το νοσοκομείο κάνει λόγο για «τεράστια ανακάλυψη» και ότι η ουσία EXO-CD24 του Ισραηλινού καθηγητή θεράπευσε 29 στους 30 ασθενείς που χορηγήθηκε εντός 3-5 ημερών.

Οι δηλώσεις του καθηγητή

«Το παρασκεύασμα είναι εισπνεόμενο -μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, επί πέντε ημέρες» είπε ο καθηγητής που το δημιούργησε.
«Κατευθύνεται απευθείας στην καρδιά αυτή της επίδρασης -στους πνεύμονες- και έτσι, σε αντίθεση με άλλους τύπους, που συγκρατούν επιλεκτικά μια συγκεκριμένη κυτοκίνη ή λειτουργούν ευρέως αλλά προκαλούν πολλές σοβαρές παρενέργειες, το EXO-CD24 χορηγείται τοπικά,λειτουργεί ευρέως και χωρίς παρενέργειες».
tsiod.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης