Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός - εμβολιασμοί: Τέλη Μαΐου στο 30% του πληθυσμού το τείχος ανοσίας – Στόχος στο 70% τον Νοέμβριο

Κορωνοϊός - εμβολιασμοί: Τέλη Μαΐου στο 30% του πληθυσμού το τείχος ανοσίας – Στόχος στο 70% τον Νοέμβριο
Περί τα τέλη Μαΐου θα έχει ανοσία έναντι της πανδημίας το 30% του πληθυσμού, ποσοστό που δείχνει ότι απομακρύνει το ενδεχόμενο lockdown

Με τρία εμβόλια διαθέσιμα και ακόμη ένα στον προθάλαμο της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές πιθανότατα τον επόμενο μήνα, η ανάσχεση της πανδημίας διαφαίνεται εφικτή, καθώς περί τα τέλη Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχει «υψωθεί» τείχος ανοσίας στο 30% του πληθυσμού.
Η ανοσία αγέλης, που θα σημαίνει ότι ο κορωνοϊός δεν θα μπορεί να εξαπλωθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», θα επιτευχθεί τον Νοέμβριο, οπότε και το σχετικό ποσοστό θα φτάσει στο 70%.
Σύμφωνα με το μοντέλο διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου CORE του ΑΠΘ, εκτιμάται ότι περί τα τέλη Μαΐου θα έχει ανοσία έναντι της πανδημίας το 30% του πληθυσμού, ποσοστό που δείχνει ότι απομακρύνει το ενδεχόμενο lockdown.
Τον Ιούλιο το ποσοστό ανοσίας εκτιμάται στο 46%, τον Αύγουστο στο 54% και τον Νοέμβριο στο 70% του πληθυσμού, με δεδομένο ότι από τον Μάρτιο θα διενεργούνται ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί σε μηνιαία βάση.
Εάν οι εμβολιασμοί «τρέξουν στο ζενίθ», τότε η ανοσία της αγέλης μπορεί να επιτευχθεί στο τέλος του καλοκαιριού.
Παράλληλα, η Ε.Ε στοχεύει στην ταχεία εξεύρεση κοινής προσέγγισης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Ήδη, πάντως όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ένας στους έξι κατοίκους της Αττικής και ένας στους πέντε στη Θεσσαλονίκη έχει κάποιου βαθμού ανοσία, είτε μέσω της φυσικής νόσησης είτε μέσω των εμβολιασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης