Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαευσταθίου (ΕΚΑΒ): Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για να εξασφαλιστούν κλίνες covid και ΜΕΘ

Παπαευσταθίου (ΕΚΑΒ): Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για να εξασφαλιστούν κλίνες covid και ΜΕΘ
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ δήλωσε ότι εξετάζεται η μετατροπή του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid Νοσοκομείο
Συναγερμός έχει σημάνει σε υπουργείο Υγείας και επιστημονική κοινότητα λόγω της διασποράς του κορωνοϊού με την κατάσταση στην Αττική να είναι ασφυκτική.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας βρίσκεται στο επίπεδο «κόκκινο», οι συσκέψεις είναι συνεχείς και το σχέδιο αναδιάταξης δυνάμεων του ΕΣΥ σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες covid όσο και στις ΜΕΘ για νοσηλεία περιστατικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότερες από τις μισές νέες εισαγωγές περιστατικών covid είναι στα νοσοκομεία της Αττικής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο «Σωτηρία» χθες (28/2/2021) υπήρχε ένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ covid, το ίδιο και στον «Ευαγγελισμό», ενώ στο «Αττικόν» η σημερινή εφημερία άρχισε χωρίς γενικές ΜΕΘ και με το 1/3 των κλινών κατειλημμένες από ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «επικίνδυνη» εφημερία.

Το σχέδιο

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, το σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προβλέπει τη μετατροπή κλινικών, απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19, με την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ για non covid περιστατικά.

Στην Αττική οι κλίνες ΜΕΘ covid είναι 340 και καθημερινά αυξάνονται, τα περιστατικά εκτός κορωνοϊού που χρειάζονται εντατική μεταφέρονται είτε σε άλλα νοσοκομεία είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου, εξετάζεται η μετατροπή του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid Νοσοκομείο, ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ για την νοσηλεία περιστατικών covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης