Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα – Στα όρια του το ΕΣΥ

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα – Στα όρια του το ΕΣΥ
Δεν γνωρίζω ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για την αγορά είπε ο κ.Δημόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Στους λόγους για τους οποίους αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Δημόπουλος, επισημαίνοντας παράλληλα πως το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια του.
«Υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων για το πώς φτάσαμε εδώ.
Το ένα είναι η κόπωση όλων μας μετά από ένα χρόνο πανδημίας, το δεύτερο είναι ο καιρός, και το τρίτο είναι οι μεταλλάξεις.
Αυτά έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου οι εφεδρείες των νοσοκομείων είναι πολύ περιορισμένες, γίνονται προσπάθειες να ανοιχτούν νέες κλίνες ΜΕΘ και εντός της ημέρας.
Θετικό είναι ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού είναι ικανοποιητικός και αυξανόμενος.
Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι των 60 και άνω» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Δημόπουλος.
Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να υιοθετηθούν τα νέα μέτρα, και αν αυτό θα γίνει πριν την Τσικνοπέμπτη ή την Καθαρά Δευτέρα, ο κ.Δημόπουλος είπε ότι «σε κάθε επετειακή εκδήλωση ή περίοδο, την ώρα που μεγαλώνει και η μέρα, και ο καιρός είναι καλύτερος, υπάρχει συγχρωτισμός τις μεσημεριανές ώρες μέχρι το lockdown».
«Το προσωπικό στα νοσοκομεία είναι στα όριά του, με μεγάλη προσπάθεια και μεγάλο αριθμό εφημεριών. Ειδικευόμενοι γιατροί κάνουν 10 εφημερίες τον μήνα, και αυτό γίνεται επί μήνες» είπε ο κ.Δημόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για την αγορά, είπε ότι δεν γνωρίζει, αν θα είναι στοχευμένα μέτρα, ή με ενισχυμένο lockdown.
«Φαίνεται δύσκολο και το άνοιγμα των σχολείων, σαφώς πρέπει να υπάρξει κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, και ιδιαίτερα στις νοσηλείες» είπε ο κ.Δημόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης