Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Κουφοντίνα: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναστολή έκτισης της ποινής

Υπόθεση Κουφοντίνα: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναστολή έκτισης της ποινής
Ομόφωνη η απόρριψη του αιτήματος για αναβολή έκτισης της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα
Σχετικά Άρθρα

(upd) Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας το αίτημα που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή έκτισης της ποινής του
Είχε προηγηθεί η απορριπτική πρόταση της Εισαγγελέως,  ως προς το αίτημα
Χθες, δια των συνηγόρων του, ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτημα για αναβολή ή διακοπή της ποινής του μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του.
Το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη, υπογράφεται από την κ. Ιωάννα Κούρτοβικ και τον κ. Θέμη Σοφό, οι οποίοι παρέστησαν αμφότεροι στη σημερινή διαδικασία.
Οι συνήγοροι επεδίωκαν αναβολή της έκτισης ποινής ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη. Η αναβολή ζητήθηκε μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας.
Ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Θέμης Σοφός απευθυνόμενος στο δικαστήριο τόνισε πως «η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα κινδυνεύει και για το λόγο αυτό ζητάμε την διακοπή της ποινής ώστε να αποκατασταθεί η υγεία του και να εκπληρώσει η ποινή τον σκοπό που επιβλήθηκε.
Στόχος δεν πρέπει να είναι η εκδίκηση και η ανταπόδοση» πρόσθεσε ο κ. Σοφός.

«Οριακά δεν έχουν καταρρεύσει οι ζωτικές λειτουργίες»

Καταθέτοντας ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας Χρήστος Γεωργιάδης τόνισε πως οι ζωτικές λειτουργίες του Δημήτρη Κουφοντίνα οριακά δεν έχουν καταρρεύσει και πρόσθεσε πως οι γιατροί έχει χρειαστεί να παρέμβουν ανάλογα με τις εξελίξεις, σύμφωνα με το dikastiko.gr
Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραμείνει στο νοσοκομείο της Λαμίας φρουρούμενος θα αλλάξει η αντιμετώπιση των γιατρών και απάντησε πως το μόνο που θα αλλάξει την ιατρική αγωγή είναι η επιθυμία του κρατουμένου να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας.
Ξεκαθάρισε επίσης πως καθαρά ιατρικά η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα σε άλλο νοσοκομείο δεν θα βοηθούσε την κατάσταση του.
Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.
'Εξω από τα Δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί  ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς και δημοσιογράφοι.

Αναρμόδια δήλωσε η εισαγγελέας για το αίτημα μεταγωγής

Εν τω μεταξύ, αναρμόδια δήλωσε η εισαγγελέας πρωτοδικών Λαμίας για το αίτημα που κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης σχετικά με την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ από κοινού με τον νομικό Θέμη Σοφό.
Την οριστική απόφαση θα τη λάβει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
Η συνήγορος του κατηγορουμένου, Ιωάννα Κούρτοβικ μετέβη στην Εισαγγελέα Λαμίας, στην οποία ήδη είχε υποβληθεί αίτημα αναστολής ποινής λόγω άμεσου κινδύνου για ανήκεστο βλάβη ή θάνατο, ενώ παράλληλα κατατέθηκε αίτημα στο Πρωτοδικείο Λαμίας για επανεξέταση της απόφασης που αφορά τη μεταγωγή του κρατουμένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης