Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κινδυνεύει άμεσα η ζωή του Κουφοντίνα μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια - Παρενέβησαν οι γιατροί για να τον σώσουν

Κινδυνεύει άμεσα η ζωή του Κουφοντίνα μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια - Παρενέβησαν οι γιατροί για να τον σώσουν
Οι γιατροί της ΜΕΘ προέβησαν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών
Σχετικά Άρθρα

Νέα επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι έπαψαν να λειτουργούν τα νεφρά του και, πλέον, εμφανίζει οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου ο Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.
Το νοσοκομείο αναφέρει πως ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ παρενέβη για να σώσει τη ζωή του κρατούμενου, όπως προβλέπει η εισαγγελική παραγγελία που υπάρχει.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.
Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κουφοντίνας επιμένει να επιτραπεί η εξέταση του από γιατρούς της επιλογής του, αίτημα που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτό.
Χθες (5/3) ωστόσο, το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα για αναστολή έκτισης ποινής λόγω κινδύνου για την υγεία του με τον ισχυρισμό ότι «συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του».

Επεισόδια στη διαδήλωση για τον Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής (5/3) κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας υπέρ του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Λίγο μετά τις 18:15, σημειώθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε 10 προσαγωγές.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία εμπόδισε τη συγκέντρωση στην πλατεία Συνάγματος, καθώς έκλεισε τον δρόμο στην οδό Σταδίου με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να βγουν στην οδό Πανεπιστημίου.
Ειδικότερα, προκλήθηκε ένταση όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να διαλυθούν. Στη συνέχεια, το ειδικό όχημα «Αίαντας» τους έριξε νερό και τότε η συγκέντρωση διαλύθηκε.
Στο κάλεσμα για τη διαδήλωση, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πλήρως ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει το πρόβλημα στη δήθεν μη προσφυγή στη δικαιοσύνη ήταν προσχηματική. Να πάψει η κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες της στον ίδιο τον απεργό και την υπεράσπιση. Έχει τη λύση στα χέρια της και καλείται απλώς στην εφαρμογή του νόμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης