Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ορισμένες αλήθειες – Η σχετική κανονικότητα από 10 Μαίου, όχι Πάσχα στην επαρχία, εμβολιασμοί στο 70% μέσα 2022

Ορισμένες αλήθειες – Η σχετική κανονικότητα από 10 Μαίου, όχι Πάσχα στην επαρχία, εμβολιασμοί στο 70% μέσα 2022
Πέρασαν 12 μήνες και ακόμη αναζητείται ο χρόνος επανόδου στην κανονικότητα, η οποία τουλάχιστον για το 2021 έχει σύμμαχο τον εμβολιασμό.
Σχετικά Άρθρα

Πλέον η Ελλάδα έκλεισε 1 χρόνο από το πρώτο lockdown, την πρώτη καραντίνα, τα πρώτα περιοριστικά μέτρα.
Πέρασαν 12 μήνες και ακόμη αναζητείται ο χρόνος επανόδου στην κανονικότητα, η οποία τουλάχιστον για το 2021 έχει σύμμαχο τον εμβολιασμό.
Αν και ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια και έως σήμερα δεν μιλάμε ακόμη για θεραπεία αλλά για πρόληψη, είναι αξιοπερίεργο πως οι φαρμακοβιομηχανίες δεν εστίασαν στην γρήγορη ανακάλυψη των φαρμάκων που θεραπεύουν από τα συμπτώματα του κορωνοιού και επικεντρώθηκαν στον εμβολιασμό.
Προφανώς και ο στόχος δεν ήταν ουμανιστικός, ήταν καθαρά κερδοσκοπικός, με τον εμβολιασμό οι φαρμακευτικές εταιρίες θα κερδίσουν πολλαπλάσια σε σχέση με τα φάρμακα.
Ξεπερνώντας όμως αυτούς τους εύλογους προβληματισμούς και ξεπερνώντας τις παλινωδίες των ειδικών – σχετικών και ασχέτων – με τους λοιμωξιολόγους να διαγκωνίζονται για το ποιος θα τρομοκρατήσει τους πολίτες και ποιος θα έχει την συχνότερη παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, ορισμένες αλήθειες πρέπει να ειπωθούν…

1)Παρήλθε 1 χρόνος και ακόμη αναζητείται λύση στο πρόβλημα του κορωνοιού.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η καλύτερη λύση ήταν αυτή που εφάρμοσαν οι κομουνιστές στην Κίνα με σκληρότατο lockdown, με καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, τύπου Wuhan.
Όπως όλα δείχνουν το φαινόμενο κορωνοιού μπορεί να συνεχίζει αλλά δεν έχει την ίδια σφοδρότητα με το 2020, μπορεί οι μεταλλάξεις να είναι ο σύμμαχος του κορωνοιού αλλά από την άλλη πλευρά έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.
Οπότε λογικά θα βαίνει μειούμενη η πανδημία, μπορεί με αργούς ρυθμούς να καταγράφεται βελτίωση αλλά το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020.

2)Η κοινωνία στην Ελλάδα και διεθνώς, θέλει να επανέλθει στην κανονικότητα χθες όχι αύριο.
Πλέον η κόπωση είναι εμφανής, οι πολίτες ήδη δείχνουν την δυσφορία τους.
Όσο βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες λόγω Άνοιξης και πλησιάζοντας το καλοκαίρι δεν υπάρχει περίπτωση οι πολίτες να εγκλωβιστούν με περιοριστικά μέτρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο στόχος είναι από 10 Μαίου 2021 να ξεκινήσει μια σχετική κανονικότητα με ελεγχόμενα περιοριστικά μέτρα αλλά θα μπορούν οι πολίτες να ταξιδεύουν από νομό σε νομό.
Ο τουρισμός έχει ανάγκη την επιστροφή στην κανονικότητα και θα είναι καταστροφή εάν δεν επιτευχθούν κάποιοι ελάχιστοι οικονομικοί στόχοι καθώς ο πυρήνας των επιχειρήσεων που συνδέονται με τον τουρισμό έχουν υποστεί σοβαρή ζημία.

Ο εμβολιασμός θα καθυστερήσει

3)Η πορεία του εμβολιασμού εξελίσσεται αλλά όχι με τους ρυθμούς άλλων χωρών.
Για να φθάσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα στο 70% του πληθυσμού μπορεί να χρειαστεί να φθάσουμε στα μέσα του 2021.
Η αισιοδοξία ότι μπορεί να έχουν εμβολιαστεί 2 εκατ πολίτες έως τέλος Μαρτίου 2021 ακόμη και εάν επιτευχθεί – που δεν θα επιτευχθεί – δεν λειτουργεί πολλαπλασιαστικά.
Όταν θα ανοίξει ο καιρός και οι κλιματολογικές συνθήκες βελτιωθούν περαιτέρω, οι περισσότεροι πολίτες θα αδιαφορήσουν για τον εμβολιασμό.

4)Η βασική ανησυχία είναι ότι με την επανεκκίνηση του τουρισμού ακόμη και με εμβόλια εάν υπάρξουν μεταλλάξεις που επαναφέρουν την νόσο, μπορεί να δημιουργηθεί μια αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα και δραστικότητα των εμβολίων.
Είναι προφανές ότι ο τουρισμός για να λειτουργήσει δεν μπορεί να ισχύουν περιοριστικά μέτρα.

Επιστροφή στην σχετική κανονικότητα από 10 Μαίου 2021

5)Βραχυπρόθεσμα η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την συνταγή των περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα φθάσουν έως τέλη Μαρτίου 2021, θα υπάρξει εν συνεχεία μια χαλάρωση και πριν το Πάσχα θα παρθούν εκ νέου μέτρα… και τα οποία θα παρουσιαστούν ως την τελική φάση πριν ανοίξει εκ νέου η οικονομία, οι αγορές και η κοινωνία από 10 Μαίου 2021 και μετά.

6)Φαίνεται ότι η σχετική κανονικότητα θα επιστρέψει από 10 Μαίου 2021, αυτή θα είναι η ημερομηνία ορόσημο για την επάνοδο στην κανονικότητα.
Θα έχουν παρέλθει συνολικά 14 μήνες από τότε που ελήφθησαν σκληρά περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα.
Χάθηκαν 14 μήνες από την ζωή των ανθρώπων με τους νεκρούς να φθάνουν στους 7.000 σε σύνολο νεκρών ετησίως περίπου 100.000 άτομα.
Ουσιαστικά σε σύνολο 100.000 νεκρών ετησίως οι 7.000 είναι από κορωνοιό δηλαδή το 7%, υπάρχουν λοιπόν ασθένειες που απεβίωσαν από άλλες ασθένειες και αυτοί αντιστοιχούν στο 93% των θανάτων.
Ως προς τους νέους κάθε χρόνο πεθαίνουν 1700 νέοι ηλικίας από 39 ετών έως και νεογέννητα.
Από κορωνοιό έχει πεθάνει το 1,8% των νέων που αναλογούν σε 1700 άτομα, οπότε είναι μύθος ότι ο κορωνοιός χτυπάει και τους νέους ανθρώπους.

Συμπέρασμα

Εάν υποθέσουμε ότι με την πάροδο των εβδομάδων οι συνολικοί νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοιό είναι 7.000 με 7.500 αυτό σημαίνει ότι στο συνολικό πληθυσμό αναλογούν στο 0,06% του συνόλου.
Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι πολύ χαμός, πολλά μέτρα, πολλές αποφάσεις επάρθηκαν για το 0,06%.
Κάθε άνθρωπος που φεύγει από την ζωή είναι δυσάρεστη εξέλιξη και σίγουρα προκαλεί πόνο στους οικείους, όχι στους άλλους αλλά στους οικείους.
Πρέπει η κανονικότητα να επιστρέψει άμεσα στην κοινωνία, κάθε χρόνο πεθαίνουν 100.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, αυτή η στατιστική δεν άλλαξε με τον κορωνοιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης