Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Κορύφωση κρουσμάτων στα μέσα της εβδομάδας – Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα από 16/3

Παγώνη: Κορύφωση κρουσμάτων στα μέσα της εβδομάδας – Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα από 16/3
Σε 10 ημέρες θα φανούν τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως στα μέσα αυτής της εβδομάδας θα υπάρξει η κορύφωση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία μάλιστα ζήτησε να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη εκτίμησε ότι Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε την κορύφωση των κρουσμάτων, τα οποία, όπως είπε, θα φτάσουν έως τα 2.600
«Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα, γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000.
Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί.
Έως Τετάρτη - Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, μέχρι 2.600, και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση» είπε η κα.Παγώνη, η οποία τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος τόσο των σχολείων όσο και καταστημάτων από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου.
«Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες.
Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο.
Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει» επεσήμανε η κα.Παγώνη, η οποία υποστήριξε ότι παρά την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας, «εδώ και 2 εβδομάδες υπάρχει ενδονοσοκομειακός πόλεμος σε κάθε νοσοκομείο, καθώς έχουν ενωθεί κλινικές κι έχουν διπλασιαστεί τα κρεβάτια ασθενών για COVID».
Μάλιστα η κα.Παγώνη σημείωσε ότι ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει, δε θα ξανακλείσει, αναφέροντας πως «ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown» και συμπληρώνοντας ότι από Σεπτέμβριο «θα πετάξουμε και τις μάσκες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης