Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένωση Ποινικολόγων κατά Σταύρου Μπαλάσκα: Τα «εσύ δεν ξέρεις» δεν περνούν στους δικηγόρους

Ένωση Ποινικολόγων κατά Σταύρου Μπαλάσκα: Τα «εσύ δεν ξέρεις» δεν περνούν στους δικηγόρους
Με αφορμή τον εν λόγω διάλογο, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (16/3) η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων “για τις απαράδεκτες συμπεριφορές εναντίον Δικηγόρων” αναφερόμενη στον δημόσιο λόγο με βολές κατά δικηγόρων εκ μέρους αστυνομικών
Σχετικά Άρθρα

Άναψαν τα αίματα στον άερα ανάμεσα στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα και τον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά με αφορμή την αστυνομική βία, αλλά και τις καταγγελίες που έρχονται στο φως, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ένταση επικράτησε στον τηλεοπτικό «αέρα» ανάμεσα στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα και τον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά με τον πρώτο να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι και να καλεί τον συνομιλητή του να... χαλαρώσει.
Η αντιπαράθεση αλλά και εκνευρισμός ανάμεσα στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. και τον δικηγόρο έφτασε σε σημείο είπε σε έντονη ύφος στον συνομιλητή του: «Όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε. Πιείτε έναν καφέ…».
Με αφορμή τον εν λόγω διάλογο, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (16/3) η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων “για τις απαράδεκτες συμπεριφορές εναντίον Δικηγόρων” αναφερόμενη στον δημόσιο λόγο με βολές κατά δικηγόρων εκ μέρους αστυνομικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

✔«Το διαίρει και βασίλευε» πρέπει να πάρει επιτέλους τέλος!

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας κ.Μπαλάσκας, δηλαδή ο εκπρόσωπος της Δημόσιας Αρχής που έχει ως σκοπό να προστατεύει τους Έλληνες πολίτες από βίαιες, κακοποιητικές και υβριστικές συμπεριφορές, Οφείλει να έχει ήθος, ευγένεια και αγωγή, αλλιώς πρέπει να απομακρυνθεί και να πάει εκεί όπου του επιτρέπουν να χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι και να λέει στους οικείους του του να «χαλαρώσουν και να πιούν καφέ….»
Όχι όμως Δημόσια (στη τηλεόραση και στον Τύπο εν γένει), ‘
Οχι ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής, Όχι σε βάρος συνηγόρου, που έχει θεσμικό ρόλο στη Δημοκρατία και στην Πολιτεία, της οποίας μάλιστα τυγχάνει υπάλληλος και δη μισθοδοτούμενος από τους Έλληνες φορολογούμενους.
Για όσουν «αγνοούν», ο Δικηγόρος είναι:
Δημόσιος λειτουργός και συλλειτουργός στην απονομή της δικαιοσύνης.
Το λειτούργημα του αποτελεί θεμέλιο του κράτους δικαίου και είναι η φωνή του κοινού περι δικαίου αισθήματος.#
Η θέση και η συμμετοχή του στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι θεμελιώδης, ισότιμη με τους άλλους συλλειτουργούς και ανεξάρτητη, Για αυτό
ΚΑΙ δεν «ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ» μπροστά σε υβριστικές, αναξιοπρεπείς και εν γενεί απρεπείς συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται
και δη από εκπροσώπους άλλων θεσμικών οργάνων, καταδικάζοντας τέτοιες συμπεριφορές.
Δυστυχώς όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων γεγονότων και προσβλητικών αντιδράσεων αντιπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, εις βάρος Δικηγόρων.
Τόσο οι επιθετικές συμπεριφορές εις βάρος του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτριου Βερβεσού, “εσύ δεν ξέρεις” αμφισβητώντας νομικές γνώσεις συνηγόρου, ισχυριζόμενος ότι ως αστυνομικό όργανο γνωρίζει περισσότερα εκφράζοντας δήθεν την αυθεντία της άποψης όσο και η απαξιωτική συμπεριφορά κατά του συναδέλφου πρώην προέδρου της Ένωσης μας και μέλος της επιστημονικής μας Επιτροπής Θεόδωρου Μαντά, “όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε – χτυπώντας επιδεικτικά το χέρι με δύναμη στο τραπέζι και με ένταση στη φωνή” σε τηλεοπτικές συζητήσεις, αποδεικνύουν πλέον περίτρανα, χωρίς διακρίσεις και χωρίς δισταγμό, την παγιωμένη τακτική των εκπροσώπων της Ελλάς να περιορίζουν με προσβλητικό ύφος και αντιδράσεις τον ελεύθερο λόγο των συλλειτουργών της δικαιοσύνης.

Αυτές οι συμπεριφορές, δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα κράτος δικαίου και η ίδια η Ελλ. Αστυνομία οφείλει να αποκαταστήσει όλον αυτόν τον φαύλο κύκλο, όπως και την πραγματική θέση που έχει τον πρόσωπο του αστυνομικού στην καθημερινότητα και την ασφάλεια μας.

Η τοποθέτηση των συλλειτουργών αποσκοπεί στην ορθή έκφραση και ερμηνεία των συνταγματικών αρχών, την οποία με όρκο πρεσβεύουν.
ΔΕΝ διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια και επιστημονικότητα μας.
ΔΕΝ επικροτούμε.
ΔΕΝ ενστερνιζόμαστε, και είμαστε. ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε τέτοιες συμπεριφορές !
“Όταν ο νηφάλιος και καλόπιστος διάλογος υποχωρεί σε προσβλητικές συμπεριφορές, ο συνήγορος με το θεσμικό του ρόλο θα συνεχίζει να διατηρεί το αναγκαίο επίπεδο στο δημόσιο διάλογο υπερασπιζόμενος το νομικό μας πολιτισμό. Και μπροστά και πίσω από τις κάμερες…”
«Το διαίρει και βασίλευε» πρέπει να πάρει επιτέλους τέλος! καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης