Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έως το τέλος Μαρτίου οι δηλώσεις για το Πόθεν έσχες

Έως το τέλος Μαρτίου οι δηλώσεις για το Πόθεν έσχες
Η παράλειψη ή η υποβολή ανακριβούς/ελλιπούς δήλωσης αποτελεί ποινικό αδίκημα
Σχετικά Άρθρα

Έως το τέλος Μαρτίου 2021 οφείλουν οι υπόχρεοι να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες. 

H δήλωση πόθεν έσχες (Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ.) 2020 υποβάλλεται εντός τριών μηνών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης.
Κατ' εξαίρεση δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από 1.1.2020 έως και 30.11.2020 και ετήσιες του έτους 2020 (χρήση 2019), υποβάλλονται φέτος μέχρι και την 31η Μαρτίου.
Η παράλειψη ή η υποβολή ανακριβούς/ελλιπούς δήλωσης αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενώ για τους υπαλλήλους του δημοσίου θεμελιώνεται και η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος.
Επίσης, στην εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής (www.pothen.gr) οφείλετε να επιλέξετε με προσοχή το έτος αλλά και το είδος της δήλωσης που θέλετε να υποβάλετε διότι η εκ παραδρομής επιλογή λανθασμένου έτους ή η επιλογή Αρχικής αντί Ετήσιας Δήλωσης δεν εκπληρώνει την υποχρέωσή σας.
Για να ενημερωθείτε για την τυχόν αναγγελία σας με κάποια ιδιότητα υπόχρεου μπορείτε να κάνετε είσοδο στο pothen.gr με τους κωδικούς TAXISnet.
Σε περίπτωση που είστε υπόχρεος υποβολής ΔΠΚ&ΔΟΣ 2020 με πάνω από μια ιδιότητες, είναι πιθανό να έχετε υποχρέωση υποβολής δήλωσης προς περισσότερα όργανα ελέγχου.

Πώς γίνεται η υποβολή του πόθεν έσχες

Η υποβολή δήλωσης γίνεται ηλεκτρονικά στο www.pothen.gr μετά την είσοδό σας με τους κωδικούς TAXISnet.
Εάν επιθυμείτε περαιτέρω διευκρινίσεις ή πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100 ή μέσω της ενότητας «Χρειάζεστε βοήθεια;».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης