Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένταλμα σύλληψης κατά του Βαξεβάνη μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ

Ένταλμα σύλληψης κατά του Βαξεβάνη μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ
Το ένταλμα αφορά τη δημοσίευση καταγγελιών από πολίτες ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ
Σχετικά Άρθρα

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αστυνομία.
Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, οι οποίοι πριν δύο ημέρες , είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, γιατί δημοσίευε καταγγελίες πολιτών ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ.
Τις καταγγελίες είχαν δημοσιεύσει κι άλλα site, ωστόσο οι 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ αν και δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα, έστειλαν εξώδικα μόνο στο Documento και την Εφημερίδα των Συντακτών.
Το Documento δημοσίευσε την πρωτοφανή κίνηση των αστυνομικών να στραφούν νομικά εναντίον δημοσιογράφων επειδή προσπάθησαν να ερευνήσουν τις καταγγελίες, μαζί με την πρώτη σελίδα του εξωδίκου που περιλάμβανε τα ονόματα των αστυνομικών.
Το βράδυ του Σαββάτου (20/3) ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, έμαθε από δημοσιεύματα ότι καταζητείται γιατί οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, γιατί το Documento δημοσίευσε τα ονόματά τους.

Τι απαντά ο Βαξεβάνης

Το Documento απαντά σε αυτό ότι «είναι ανήκουστο, να στέλνουν κάποιοι εξώδικο σε εφημερίδα για να δημοσιευθεί, αλλά το όνομα αυτών που το στέλνουν να θεωρείται προσωπικό δεδομένο.
Αν δηλαδή το Documento θεωρούσε πως έπρεπε να αποκαταστήσει τα ονόματα όσων υποτίθεται ότι εθίγησαν, τι θα δημοσίευε;
Θα ήταν προσωπικό δεδομένο;
Είναι βέβαιο πως βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας και ενός κράτους που βρίσκεται σε συνεχή ώσμωση και σχέση με το παρακράτος.
Ακόμη και αστυνομικοί επιπέδου παλιού μοίραρχου της Ασφάλειας που επιθυμεί ο κύριος Χρυσοχοΐδης, γνωρίζουν πως η μήνυση αυτή δεν έχει κανένα πραγματικό νομικό έρεισμα.
Το κράτος όμως που δομεί ο κύριος Μητσοτάκης έχει ως στηρίγματα τους τύπους που θέλουν την Αστυνομία μοχλό της παραεξουσίας.
Ο «νόμος και η τάξη» που ονειρεύεται θέλει τους δημοσιογράφους στο αυτόφωρο και τους πολίτες στα νοσοκομεία.
Όχι για να θεραπευτούν από τον κορονοϊό (όσοι έχουν πεθαίνουν διασωληνωμένοι στους διαδρόμους όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει την Κυριακή στο Documento) αλλά για να σωθούν από τους τραυματισμούς που έχουν δημιουργήσει οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη.
Η χώρα μπαίνει σε επικίνδυνο δρόμο. Όποιος πιστεύει πως πρόκειται για πρωτοβουλία κάποιων βασιλικότερων του βασιλέως που απλώς δίνουν εξετάσεις “εθνικοφροσύνης” στην “υπηρεσία” , είναι αφελείς.
Το καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πλήρη την ευθύνη για όσα συμβαίνουν και το γενικό πρόσταγμα.
Θα το πούμε για μία ακόμη φορά: στόχος δεν είναι το Documento.
Το Documento είναι η αρχή. Στόχος είναι κάθε ελεύθερη, ανεξάρτητη ή διαφορετική φωνή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement