Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: Κάποιοι διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις μου για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Παπαευαγγέλου: Κάποιοι διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις μου για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ
«Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας» δηλώνει το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων
Σχετικά Άρθρα
Μετά τις έντονες αντιδράσεις η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών της, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021.
«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση μου.
Η αφοσίωση μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη.
Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ», σημειώνει η κ. Παπαευαγγέλου και προσθέτει:
«Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς.
Κάθε γιατρός το ξέρει.
Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται».

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματικές ευθύνες

Η δήλωση της κ. Παπαευαγγέλου θεωρείται απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα σε ανακοίνωσή του, κατηγορούσε την κυβέρνηση για εγκληματικές ευθύνες με αφορμή την κυνική παραδοχή της λοιμωξιολόγου, ότι «μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ».
«Αντί για την προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών.
Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές;
Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης