Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στην Ερέτρια: Φρικτός θάνατος για τους τρεις τεχνικούς από ηλεκτροπληξία

Τραγωδία στην Ερέτρια: Φρικτός θάνατος για τους τρεις τεχνικούς από ηλεκτροπληξία

Τραγωδία στην Ερέτρια: 20.000 Volt σκότωσαν ακαριαία τους τρεις εργαζόμενους

Πένθος στο χωριό Γυμνό της Εύβοιας, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα 1/4 το μεσημέρι, όταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων έχασαν την ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο, τρεις εργαζόμενοι εξειδικευμένου συνεργείου, που είχε αναλάβει την διεκπεραίωση των έργων, την οποία εκτελούσε εδώ και λίγους μήνες στην περιοχή ο ΔΕΔΔΗΕ.
Τέσσερα μέλη συνεργείου του Άκτωρα, που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ.
Οι τρεις εργαζόμενοι είναι νεκροί, ενώ ο συνάδελφός του είναι τραυματισμένος.
Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης.
Χρειάσθηκε ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να μεταφερθεί η σορός από την κολώνα, στην οποία απανθρακώθηκε ο άτυχος εργάτης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Γιώργο Αδαμίδη εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου.
«Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000volt επιφέροντας τους ακαιραίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία».
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές υπαλλήλων της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο υπογειοποίησης.
Αργότερα, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου καθώς και τις επιβλέπουσας από την πλευρά της υπηρεσίας.
Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για να διερευνηθεί αν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια

Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, "που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα.
Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.
Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση", αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης