Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα θα ανοίξουν δημοτικά και γυμνάσια

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα θα ανοίξουν δημοτικά και γυμνάσια
Στόχος είναι να γίνεται βήμα – βήμα η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις είπε η κα.Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι μετά το Πάσχα θα ανοίξουν δημοτικά και γυμνάσια διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά την απόφαση να ανοίξουν τα λύκεια στις 12 Απριλίου.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Κεραμέως είπε πως δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.
«Η αρχή έγινε με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων, αλλά στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα - βήμα.
Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα.
Για αυτό και έως την περίοδο του Πάσχα θα συνεχιστεί κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις υπόλοιπες ηλικίες.
Άλλωστε, τα Λύκεια έχουν μείνει κλειστά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές της Γ' Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις» είπε η κα.Κεραμέως.
Για την επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια από τη Δευτέρα εξήγησε ότι οι μαθητές θα επιδεικνύουν στον καθηγητή βεβαίωση αρνητικού self test που θα τυπώνεται από την ειδικη πλατφόρμα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για χειρόγραφη δήλωση.
Για την αξιοπιστία της χειρόγραφης δήλωσης, η κα. Κεραμέως έκανε λόγο για ατομική ευθύνη.
Υπενθυμίζεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα λύκεια με μέτρα και υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης