Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντιτίθεται στην επιλογή προϊσταμένων από τον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αντιτίθεται στην επιλογή  προϊσταμένων από τον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Oι Σύλλογοι Εργαζομένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού  ζητούν την απόσυρση της επίμαχης διάταξης

Την πλήρη αντίθεσή τους στη δυνατότητα επιλογής των προϊσταμένων όλων, ανεξαιρέτως, των οργανικών μονάδων της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.) από τον ιδιωτικό τομέα, με διάταξη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ε.Α.
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος εργαζόμενων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, «σε κατατεθέν στη Βουλή των Ελλήνων σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών προωθείται αιφνιδίως διάταξη, σύμφωνα με την οποία καθίσταται δυνατή η επιλογή των προϊσταμένων όλων, ανεξαιρέτως, των οργανικών μονάδων της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.) από τον ιδιωτικό τομέα».
Οι Σύλλογοι Εργαζομένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκφράζουν ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή τους στην εν λόγω διάταξη για τους εξής λόγους:
«Οι θέσεις προϊσταμένων καταλαμβάνουν σημαντικό αριθμό, περίπου 30%,των μη κενών οργανικών θέσεων της Ε.Α με συνέπεια, με την σκοπούμενη διάταξη, να τίθενται εν αμφιβόλω α) ο δημόσιος χαρακτήρας της Αρχής, β) η θεσμική ανεξαρτησία της, γ) η θεσμική μνήμη και ο διφυής χαρακτήρας της.
Περαιτέρω, εγείρονται ζητήματα ανεξαρτησίας των προερχόμενων από τον ιδιωτικό τομέα προϊσταμένων έναντι της Διοίκησης της Ε.Α., υπό τον κίνδυνο ή την απειλή μη ανανέωσης της θητείας τους και εμπιστοσύνης προς το υφιστάμενο προσωπικό, το οποίο κατέχει εις βάθος γνώση τόσο του ειδικού αντικειμένου όσο και των διαδικασιών και διοικητικών θεμάτων της Αρχής.
Επιπλέον, υποκρύπτεται πρόθεση εκ πλαγίου στελέχωσης της Ε.Α. προς κάλυψη των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, κατά παράκαμψη των σχετικών διαδικασιών που τελούν υπό την εγγύηση του ΑΣΕΠ».
Ως εκ τούτου, οι Σύλλογοι Εργαζομένων της Ε.Α. «ζητούν την απόσυρση της επίμαχης διάταξης και τη ρύθμιση των σχετικών ζητημάτων, στο πλαίσιο του υπό εκπόνηση σχεδίου νόμου αναφορικά με την τροποποίηση της νομοθεσίας για την Προστασία του Ανταγωνισμού και για την οργάνωση και λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επί τη βάσει των ανωτέρω και με σεβασμό στην ανεξαρτησία και τον δημόσιο χαρακτήρα της Αρχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης