Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό - Ποιό θα είναι το «πάσο» για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό - Ποιό θα είναι το «πάσο» για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό
Με πιστοποιητικό self Test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να μετακινηθούν οι ταξιδιώτες
Σχετικά Άρθρα
Πάσχα με μετακινήσεις από νομό σε νομό εξετάζει η κυβέρνηση , με «όπλο» τα self test, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της Real News το οποίο εκτιμά ότι αν και τα επόμενα 24ωρα οι ειδικοί περιμένουν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων και εισαγωγών στις ΜΕΘ, παράλληλα βλέπουν και αποκλιμάκωση της κατάστασης από τις 20 Απριλίου και μετά.
Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με τα εξιτήρια που καταγράφονται από τα νοσοκομεία, τοτε μπορεί να ανοίξει ο δρόμος και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό με στόχο να υπάρξει μια βαλβίδα αποσυμπίεσης για τους πολίτες.
Άλλωστε και η κυβέρνηση, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών την εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη βδομάδα, θα πάρει οριστικές αποφάσεις για το πώς θα κάνουμε φέτον Πάσχα.
Ο πρωθυπουργός ωστόσο ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε άλλες δύο βδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας».

Ωστόσο τα σενάρια που υπάρχουν αναφέρουν ότι:

  1. Θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό και στα νησιά αλλά όχι στις κόκκινες περιοχές που είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά.
  2. Στους προσβάσιμους νομούς και στα νησιά θα μπορούν να πάνε και όσοι δεν έχουν κατοικία αφού θα μπορούν να μείνουν σε ξενοδοχεία.

Στόχος είναι να κυλήσουν όλα ομαλά και να λειτουργούν τα ξενοδοχεία που θα μπορούν να προσφέρουν και υπηρεσίες εστίασης καθώς η εστίαση θα είναι κλειστή ως το Πάσχα.
Ωστόσο για να μετακινηθεί κανείς στις περιοχές που θα επιτρέπεται θα πρέπει να έχει μαζί του το πιστοποιητικό self Test. Έτσι ο ταξιδιώτης είτε στα διόδια ή στο πλοίο θα πρέπει να επιδείξει το πιστοποιητικό ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μετακινούνται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης