Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έλληνας μαθητής που έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%: Στόχος να γίνω μηχανικός στη Formula 1

Έλληνας μαθητής που έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%: Στόχος να γίνω μηχανικός στη Formula 1
«Θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα κι όχι να μείνω στην Αμερική, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ήθελα να κάτσω εδώ», απάντησε σε σχετική ερώτηση  ο Κώστας Μαρκόπουλος

Ως το «πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο Κώστας Μαρκόπουλος το ότι έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο νεαρός αποκάλυψε τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να γίνει μηχανικός στη Formula 1.
«Θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα κι όχι να μείνω στην Αμερική, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ήθελα να κάτσω εδώ», απάντησε σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη.
Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη πήρε υποτροφία 97%, όσο δηλαδή αιτήθηκε, εξηγώντας ότι φέτος οι πιθανότητες εισαγωγής στο Yale είναι πολύ μικρές, κάτω από 4% κι ακόμα μικρότερες για τους ξένους φοιτητές.
«Όμως, εδώ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή μας προετοιμάζουν πολύ καλά», είπε το παιδί.
Πάντως, ξεκαθάρισε τη θέση του ότι «τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξένα», ωστόσο, «εκεί είναι οι ευκαιρίες που σου δίνονται, κάτι που δεν υπάρχει εδώ».
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των δικών του, είπε πως οι γονείς του ούρλιαζαν, ενώ η γιαγιά του άναψε κεράκι στην Παναγία για να το πιστέψει. «Έχει πει ότι θα μου φέρνει ταπεράκι με κούριερ», κατέληξε.

Η υποτροφία

Με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα "δίψα" για γνώση, ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό "F1 in schools", Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κατάφερε όχι μόνο να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, αλλά και να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης