Κοινωνία

Παυλάκης: Μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα – Θα ξαναφουντώσει η επιδημία

Παυλάκης: Μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα – Θα ξαναφουντώσει η επιδημία
Έχει ήδη συντελεστεί η κορύφωση της επιδημίας στην Αττική είπε ο κ.Παυλάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το άνοιγμα των μετακινήσεων για τις εορτές του Πάσχα αποτελεί μεγάλο ρίσκο για να ξαναφουντώσει η επιδημία του κορωνοϊού διατύπωσε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γ. Παυλάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παυλάκης έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου αναφορικά με ένα ενδεχόμενο άνοιγμα μετακινήσεων προς την επαρχία το Πάσχα, αφού έτσι, όπως εκτιμά, θα ξαναφουντώσει ο κορωνοιός.
Ο κ.Παυλάκης ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.
«Πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι.
Και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών» υποστήριξε ο κ.Παυλάκης, ο οποίος τόνισε πως εάν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία θα μπορούσαν κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά.
Επιπλέον, συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων και χρήση μάσκας.
«Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα» υπογράμμισε ο κ.Παυλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης