Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Ελπίδα από τη σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα – Ποιες περιοχές προβληματίζουν

Κικίλιας: Ελπίδα από τη σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα – Ποιες περιοχές προβληματίζουν

Κορωνοϊός-Κικίλιας: Στο 4,85% ο δείκτης θετικότητας - Σταθεροποιητική τάση στη χώρα

Στο 4,85% έχει υποχωρήσει ο δείκτης θετικότητας, ενώ παρατηρείται και σταθεροποίηση στα κρούσματα σε όλη τη χώρα, είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση για την πανδημία.
Όπως επεσήμανε ο υπουργός, συνολικά καταγράφηκαν 27.462 ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενώ την προηγούμενη Τετάρτη είχαν ξεπεράσει τις 30.000, κάτι που δείχνει μια πτωτική τάση.
Παρόλο που υπάρχει γενικά σταθεροποιητική τάση σε όλη τη χώρα, παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ υπάρχει προβληματισμός και για μια σειρά από περιοχές, όπως η Θάσος, η Καβάλα, η Κάλυμνος και ο Έβρος.
Τόνισε, επίσης, την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μια «ευαίσθητη ισορροπία» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε».
Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επίσπευση των παραδόσεων εμβολίων της Pfizer/BionTech στην Ε.Ε. και τόνισε πως για την Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατ. δόσεις μέχρι τον Ιούνιο.
Τέλος, ανέφερε πως η Ελλάδα ξεπέρασε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι και σήμερα, με τουλάχιστον 1,5 εκατ. πολίτες να έχουν λάβει την πρώτη δόση.
Παράλληλα, έκανε έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.
Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 16 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β' 18 έως 30 ετών, με νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Στις 21 Απριλίου ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών και έπεται στις 24 Απριλίου η ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης