Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Πολύ ισχυρό όπλο τα self test – Σταθεροποιούνται τα κρούσματα, επιφυλάξεις για Πάσχα

Γώγος: Πολύ ισχυρό όπλο τα self test – Σταθεροποιούνται τα κρούσματα, επιφυλάξεις για Πάσχα
Δεν είναι ανησυχητικά τα δεδομένα για τα εμβόλια των AstraZeneca και Johnson&Johnson είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Την αισιοδοξία του για την πορεία της επιδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και τις επιφυλάξεις του για μεγάλα «ανοίγματα» εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Γώγος ανέφερε ότι σταθεροποιήθηκαν τα κρούσματα, ότι η θετικότητα φαίνεται να έχει πέσει και ότι φαίνεται να υπάρχει μια εβδομαδιαία σταθεροποίηση.
Παρόλο αυτά ο κ.Γώγος σημείωσε πως μετά από 15 ημέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία και ότι τώρα το RT είναι γύρω στο 1 και σε μερικές περιοχές έχει πέσει κάτω από το 1.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι η Αττική φαίνεται να σταθεροποιείται ενώ υπάρχει τάση ανόδου του κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία.
Αναφορικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα είπε πως «θέλουμε Πάσχα στο χωριό αλλά θα το συζητήσουμε την επόμενη βδομάδα», επισημαίνοντας πως αυτό που έχει προτεραιότητα είναι ασφαλείς μετακινήσεις και το να μην αυξηθούν τα κρούσματα σε περιοχές που έχουν χαμηλά κρούσματα τώρα.
«Προτεραιότητα σίγουρα υπάρχει για το καλοκαίρι και τον τουρισμό» είπε ο κ.Γώγος, ο οποίος εξέφρασε την επιφυλακτικότητα του για την απελευθέρωση των μετακινήσεων γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό σε κάποιες περιοχές.
Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου μίλησε για σταδιακή απελευθέρωση και πως το θέμα δεν είναι μόνο μέσα στα μαγαζιά αλλά και γύρω από αυτά.
Ωστόσο τόνισε πως «έχουμε καλύτερα όπλα πλέον απ’ ότι είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή» ενώ χαρακτήρισε πολύ «ισχυρό» το self test.

Εμβόλια

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις με τα εμβόλια των AstraZeneca και Johnson&Johnson ο κ.Γώγος είπε πως δεν είναι ανησυχητικά τα δεδομένα.
«Οι παρενέργειες είναι ένα στο εκατομμύριο πιθανότητα.
Πρέπει να φύγει το πέπλο ανησυχίας και να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί.
Όσοι εμβολιαστούν πιθανότατα να χρειαστούν νέα δόση εμβολίου μετά από 9 μήνες
Όσο αφορά την 2η φάση του εμβολιασμού αυτό που ξέρουμε είναι ότι στους 6 μήνες έχουμε ικανοποιητικά αντισώματα σε μεγάλο ποσοστό κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μια μονή δόση εμβολίου μετά από 9 – 12 μήνες» είπε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης