Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Θα μπορούσε να επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό με σοβαρές οδηγίες στους πολίτες

Λινού: Θα μπορούσε να επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό με σοβαρές οδηγίες στους πολίτες
Θα είχε δυσκολίες και θα απαιτούσε σύμπνοια στον πληθυσμό που όμως δεν έχουμε πετύχει ακόμα είπε η κα.Λινού
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως θα μπορούσε να επιτραπεί η έξοδος στην ύπαιθρο για τις ημέρες του Πάσχα εφόσον είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες στους πολίτες διατύπωσε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.
«Είναι μια δύσκολη περίοδος και δύσκολα μπορούν να ληφθούν αποφάσεις» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm η κα.Λινού, η οποία σημείωσε πως αν και το Σαββατοκύριακο ο δείκτης θετικότητας ήταν σχετικά υψηλός, δεν ήταν τόσο, όσο τις προηγούμενες εβδομάδες.
«Το θέμα είναι να πάρουμε μέτρα προληπτικά που δεν έχουν σχέση με εγκλεισμό» τόνισε η κα. Λινού, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μέτρα που δεν δοκιμάσαμε ή δεν τα εφαρμόσαμε και ίσως θεωρούμε ότι η εύκολη λύση είναι κλείνουμε τα πάντα.
Όπως είπε, θα μπορούσε να επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό υπό τον όρο θα έφευγαν οι άνθρωποι με πολύ σοβαρές οδηγίες τις οποίες θα μπορούσαν να εφαρμόσουν και θα υπήρχαν μέτρα στον τρόπο μετακίνησης ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Μικρότερος έως μηδαμινός είναι βέβαια ο κίνδυνος όσων μετακινηθούν με το αυτοκίνητο και την οικογένεια τους, πρόσθεσε.
Θα πρέπει να υπάρχουν σαφέστατες οδηγίες για τη χρήση της μάσκας και την αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου, να μη συναντήσουν εκτός από την οικογένεια στο σπίτι της οποίας θα φιλοξενηθούν, κανέναν άλλο σε εσωτερικό χώρο» υποστήριξε η κα.Λινού, αναφέροντας πάντως πως το σχέδιο αυτό θα είχε δυσκολίες και χρειάζεται σύμπνοια στο σύνολο του πληθυσμού που δεν έχουμε πετύχει ακόμα.
Σχετικά με το συνωστισμό στις πλατείες και τα κορωνοπάρτι, εκτίμησε ότι δεν δόθηκαν ευκαιρίες στα νέα παιδιά να εκφράσουν αυτή την κινητικότητα και την κοινωνικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης