Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνελήφθη ο Φουρθιώτης - Κατηγορητήριο κόλαφος με 2 κακουργήματα, 7 πλημμελήματα - Χρυσοχοΐδης: Δυσώδης υπόθεση

Συνελήφθη ο Φουρθιώτης - Κατηγορητήριο κόλαφος με 2 κακουργήματα, 7 πλημμελήματα - Χρυσοχοΐδης: Δυσώδης υπόθεση

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του - Φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ για τις επιθέσεις στο σπίτι του

Σχετικά Άρθρα

(upd 7) Κόλαφος είναι το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί εις βάρος του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος έχει συλληφθεί από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του γνωστού παρουσιαστή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας και συναυτουργίας σε εκρήξεις και της ηθικής αυτουργίας με βάση το νόμο περί όπλων.
Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας λόγο για μια «εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση».
Εκτός από τον Μένιο Φουρθιώτη έχουν συλληφθεί και άλλα τρία άτομα, στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, για τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, καθώς και τις καταγγελίες που ακολούθησαν από τον δημοσιογράφο και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, για πληροφορίες που είχε σχετικά με συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται παρουσιαστής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει επαφή του παρουσιαστή με δύο εκ των συλληφθέντων, έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι και το γραφείο του.
Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο εκ των συλληφθέντων για να τις υλοποιήσουν. Όπως προέκυψε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης γνώριζε τους δύο δράστες, οι οποίοι είναι άτομα με ποινικό παρελθόν στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά και τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.
Ο τρίτος εκ των συλληφθέντων τους συλληφθέντες, είναι ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.
Σημειώνεται ότι ο ένας είχε ταυτοποιηθεί από την αρχή σχεδόν από DNA σε μια τσάντα που τους έπεσε στη Νέα Ερυθραία.



Απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη με βάση την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του είναι:

  • Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)
  • Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)
  • Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος (πλημμέλημα)

Στους άλλους τρεις συλληφθέντες η δίωξη, κατά περίσταση, είναι για:

  • Σύσταση συμμορίας
  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε ανθρωποκτονία (αφορά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών)
  • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
  • Οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση
  • Έκρηξη (κακούργημα)
  • Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  • Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)
  • Παράνομη οπλοκατοχή
  • Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι κατηγορούμενου οδηγούνται στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και να απολογηθούν.

Χρυσοχοΐδης: Μια εξαιρετικά δυσώδης υπόθεση

Στις εξελίξεις σχετικά με τη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Με... διπλή κουκούλα στον εισαγγελέα

Το μεσημέρι της Τετάρτης (28/4/2021), ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγήθηκε στο εισαγγελέα, μαζί με δύο ακόμα άτομα.
Ο γνωστός παρουσιαστής έφτασε στα δικαστήρια με χειροπέδες στα χέρια, ενώ φορούσε διπλή κουκούλα και ήταν σκυμμένος προκειμένου να μην μπορεί να φανεί το πρόσωπο του στις κάμερες και τους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Το τηλέφωνο - σκιά

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή ένα κινητό τηλέφωνο-σκιά, που φέρεται να χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο κακοποιούς.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ, πως ακούγεται ο Μένιος Φουρθιώτης να συνομιλεί με τους δύο ποινικούς λίγη ώρα πριν από την επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο. Έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες, καθώς και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων που φαίνεται να οργανώνουν την ένοπλη επίθεση αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο παρουσιαστής και οι δύο κακοποιοί συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για να πραγματοποιούσαν αυτά τα δύο χτυπήματα. Το τηλέφωνο-σκιά βρέθηκε μετά τις έρευνες του τμήματος Εκβιαστών και έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο Έλληνες ποινικοί το βράδυ της ένοπλης επίθεσης στο σπίτι στον Διόνυσο.
Οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται πως σκηνοθέτησαν τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή.

Το περιστατικό στη Νέα Ερυθραία και οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Φουρθιώτη

Τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε μηχανή μεγάλου κυβισμού που κινούταν στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, όταν ο ένας από τους δύο αναβάτες πυροβόλησε προς το μέρος τους με καλάσνικοφ.
Λίγες ώρες αργότερα, βίντεο από κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να πυροβολεί με καλάσνικοφ προς την περίφραξη του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη. Οι 3 κάλυκες του πολεμικού όπλου στην επίθεση κατά των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν με τους 9 που είχαν βρεθεί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή πως προέρχονται από το ίδιο όπλο.
Στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών οι δράστες είχαν εγκαταλείψει ένα σακίδιο μέσα στο οποίο είχαν το καλάσνικοφ. Πάνω σε αυτό βρέθηκε DNA και αποτυπώματα που φαίνεται πως ταυτοποιούνται με δύο άτομα που έχουν απασχολήσει για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβιαστών τα οποία είχαν εξαρθρωθεί πριν από δύο χρόνια στον Πειραιά.

Στο μικροσκόπιο οι καταγγελίες Βαξεβάνη

Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι καταγγελίες του εκδότη-δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του.
Μάλιστα μετά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αυξήθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας για δημοσιογράφο-εκδότη.
Από την πλευρά του, ο Μένιος Φουρθιώτης έχει αντιδράσει με μήνυση κατά του κ. Βαξεβάνη.

Η έφοδος της ΕΛΑΣ στο σπίτι και το γραφείο του Φουρθιώτη

Υπενθυμίζεται ότι χθες (27/4/2021), η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε -παρουσία εισαγγελέα- έφοδο στο σπίτι και το γραφείο του παρουσιαστή στο κανάλι Ε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το γραφείο του Μένιου Φουρθιώτη έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα στο πλαίσιο της έρευνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης