Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Περισσότερο πολιτική παρά υγειονομική η απόφαση για τις μετακινήσεις

Βατόπουλος: Περισσότερο πολιτική παρά υγειονομική η απόφαση για τις μετακινήσεις
Τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους διατύπωσε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η απόφαση για να επιτραπούν από την ερχόμενη Παρασκευή 14/5 οι μετακινήσεις από νομό σε νομό είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική διατύπωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος υποστήριξε ότι τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Όπως είπε, αυτή την στιγμή έχουμε 2 όπλα, τα εμβόλια και τα self test ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται.
Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί με δική τους απόφαση.
Ερωτηθείς για το πότε μπορεί να νιώσει ασφαλής μετά τον εμβολιασμό του ο κ.Βατόπουλος είπε πως τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την 2η δόση του εμβολίου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς, σημειώνοντας πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου.
Για τα εμβόλια σε εφήβους υπογράμμισε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης