Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Στόχος να εμβολιάσουμε το 80% του πληθυσμού τέλη Αυγούστου

Παγώνη: Στόχος να εμβολιάσουμε το 80% του πληθυσμού τέλη Αυγούστου
Στο 15% όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, πολύ μεγάλο το ποσοστό είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως στόχος είναι να «εμβολιάσουμε το 50% των πολιτών στα τέλη Ιουνίου και το 80% στα τέλη Αυγούστου» διατύπωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Μπαίνουμε σε μία άλλη φάση της ζωής μας, έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία, σταδιακά αργά, αλλά αυτό είναι καλό.
Να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς.
Στόχος είναι να φθάσουμε το 50% τέλος Ιουνίου και το 80% τέλος Αυγούστου» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Παγώνη, η οποία πάντως ανέφερε πως το ποσοστό αυτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν φθάνει το 15%.
«Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό.
Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει να μειώνεται.
Πρέπει να βρούμε κίνητρα για να πάνε κι αυτοί οι άνθρωποι να εμβολιαστούν» υποστήριξε η κα.Παγώνη, επισημαίνοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που νόσησαν βαριά, νοσηλεύτηκαν και παίρνοντας εξιτήριο έλεγαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο.
«Μία σοβαρή απάντηση δεν δίνουν αυτοί οι άνθρωποι», υπογράμμισε η κα. Παγώνη, η οποία πάντως σημείωσε πως ο φόβος δικαιολογείται.
«Εγώ τους δικαιολογώ.
Όμως, επειδή έχουμε εξηγήσει επιστημονικά, ότι τα στοιχεία δείχνουν πως όταν η ίδια η νόσος κάνει σε ποσοστό 20% θρομβώσεις, πρέπει να εμβολιαστούμε.
Τα εμβόλια συνδέονται με το ποσοστό 0,002% για θρομβώσεις, είναι ένα αμελητέο ποσοστό που μπορεί κάθε φάρμακο, κάθε εμβόλιο να κάνει.
Αν τα συγκρίνουμε αυτά, θα πρέπει να αποφασίσουμε να κάνουμε το εμβόλιο» υποστήριξε η κα.Παγώνη, η οποία σχετικά με το ιικό φορτίο, υπογράμμισε πως μπορεί να έχει μειωθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι υψηλό ιδιαίτερα σε πόλεις και νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης