Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προειδοποίηση Μαξίμου: Έρχονται τοπικά lockdown εάν ξεφύγει η κατάσταση - Συστάσεις σε νέους, έλεγχοι στα καφέ-μπαρ

Προειδοποίηση Μαξίμου: Έρχονται τοπικά lockdown εάν ξεφύγει η κατάσταση - Συστάσεις σε νέους, έλεγχοι στα καφέ-μπαρ
Στη πλειοψηφία τους τα νέα κρούσματα αφορούν μικρές ηλικίες και σύμφωνα με τα δεδομένα οι τοπικές εξάρσεις του ιού οφείλονται σε νεαρούς συμπολίτες μας
Σχετικά Άρθρα
Αυστηροποίηση των ελέγχων και λήψη μέτρων που μπορεί να φτάσουν έως την επιβολή τοπικών lockdown εξετάζει η κυβέρνηση αν η κατάσταση της πανδημίας ξεφύγει εκ νέου.
Το αυστηρό μήνυμα εγρήγορσης και πιστής τήρησης των κανόνων αυτοπροστασίας (αποστάσεις, μάσκα κτλ) Μητσοτάκη το οποίο εν συνεχεία επανέλαβε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δεν ήταν τυχαίο.

Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος - Καμπανάκι από κυβέρνηση

Σιγά σιγά καλλιεργείται η λανθασμένη άποψη ότι η πανδημία τελείωσε, ότι ο ιός πλέον δεν υπάρχει ή ότι ο εμβολιασμός καταπολεμεί την εξάπλωσή του.
Ασφαλώς, το μήνυμα δεν πήγαινε μόνο στους πολίτες της χώρας που σίγουρα έχουν ταλαιπωρηθεί από πολύμηνο lockdown αλλά και για τους επιχειρηματίες της εστίασης, του τουρισμού ακόμα και του λιανεμπορίου.
«Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία, η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ. και ειδικά κλιμάκια στους δρόμους και τις επιχειρήσεις εστίασης για τη σωστή χρήση της μάσκας, το όριο πελατών και αποστάσεων, την αποκλειστική λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους, την τήρηση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και της απουσίας μουσικής σε εστιατόρια και καφέ.

Οι νέοι άνθρωποι η πλειοψηφία των κρουσμάτων

Στη πλειοψηφία τους τα νέα κρούσματα αφορούν μικρές ηλικίες και σύμφωνα με τα δεδομένα οι τοπικές εξάρσεις του ιού οφείλονται σε νεαρούς συμπολίτες μας.
Προφανώς, λόγω του νεαρού της ηλικίας, υπάρχει ανάγκη για εκτόνωση αγνοώντας, ωστόσο, τα μέτρα προφύλαξης.
Βέβαια, το θετικό είναι ότι αυτές οι ηλικίες σπάνια χρειάζονται εισαγωγή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά παραμένουν φορείς διασποράς του ιού στις υπόλοιπες ηλικίες.
Από εκεί και πέρα, η σταθερή αισιοδοξία του Μαξίμου έγκειται στο γεγονός ότι αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό των εμβολιασμένων, στα νησιά παρατηρείται πληρότητα για τους εμβολιασμούς με J&J (άρα δεν υπάρχει αμφισβήτηση του εμβολίου).
Παράλληλα, υπάρχει χρησιμοποίηση των self test και γνωρίζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διασπορά.
Πάντως, εάν χρειαστεί να έχουμε τοπικά lockdown η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα.
Κυβερνητικό στέλεχος μας θύμισε ότι πέρυσι εφαρμόστηκε καθολικό lockdown στον Πόρο ενώ το ίδιο έγινε και στην Κάλυμνο φέτος.
Και επειδή, οι νησιώτες εξαρτώνται κυρίως από την πορεία του τουρισμού, υπάρχει προβληματισμός για τα lockdown σε νησιά.
Συν τοις άλλοις, προτιμώνται περισσότερο από τους τουρίστες.

Σωτήρης Πίκουλας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης