Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Παράθυρο» για αλλαγή στα όρια ηλικίας για το εμβόλιο της AstraZeneca - Παγώνη: Η Επιτροπή θα δώσει οδηγίες

«Παράθυρο» για αλλαγή στα όρια ηλικίας για το εμβόλιο της AstraZeneca - Παγώνη: Η Επιτροπή θα δώσει οδηγίες

Διάχυτη η ανησυχία μεταξύ των πολιτών για τις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca

Σχετικά Άρθρα

«Παράθυρο» για αλλαγή στα όρια ηλικίας για το εμβόλιο της AstraZeneca «άνοιξε» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον απόηχο των περιστατικών θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους πολίτες.
«Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλος προβληματισμός, νομίζω η Επιτροπή θα δει το θέμα και θα αλλάξει τα όρια, για να σταματήσει πλέον ο καθημερινός προβληματισμός», τόνισε η κ. Παγώνη μιλώντας στον Σκάι σήμερα (26/5/2021) το πρωί, σημειώνοντας πως «επιστημονικά δεδομένα υπάρχουν.
Η Επιτροπή θα αποφασίσει και θα δώσει οδηγίες.
Νομίζω τις επόμενες μέρες θα μπουν νέα όρια».
Ερωτηθείσα για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών, η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι ρίσκο να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τα περιστατικά θρομβώσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες του BN (διαβάστε ΕΔΩ) τα περιστατικά θρομβώσεων έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στα τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca που καταγράφηκαν στην Κρήτη, το φως της δημοσιότητας είδαν και άλλες δύο περιπτώσεις, ενώ χθες ανακοινώθηκε και ο πρώτος θάνατος που φαίνεται να σχετίζεται με το ίδιο εμβόλιο.
Σημειώνεται ότι στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση και έχει δηλωθεί ως απόλυτα επιβεβαιωμένος συσχετισμός με το σκεύασμα της AstraZeneca, μόνο η περίπτωση της άτυχης γυναίκας που έχασε τη ζωή της χθες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης