Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πώς 25χρονος οδηγός ταξί ξάφριζε ηλικιωμένους πελάτες – Στα 17.500 ευρώ η λεία του

Πώς 25χρονος οδηγός ταξί ξάφριζε ηλικιωμένους πελάτες – Στα 17.500 ευρώ η λεία του
Έξι περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων εξιχνίασε το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος με θύτη έναν 25χρονο οδηγό ταξί

Έξι περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων εξιχνίασε το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος με θύτη έναν 25χρονο οδηγό ταξί.
Σε βάρος του οδηγού, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπές, υπεξαίρεση και απάτες με υπολογιστή σε βάρος ηλικιωμένων επιβατών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος, κινούμενος τις βραδινές ώρες έξω από νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους πελάτες, τους οποίους μετά το τέλος της διαδρομής, υποχρέωνε να πληρώσουν το αντίτιμο με τραπεζική κάρτα αντί για μετρητά.
Για τη συναλλαγή χρησιμοποιούσε είτε συσκευή που προσομοίαζε με συσκευή POS, είτε συσκευή κινητού τηλεφώνου και υποδείκνυε στα θύματά του να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της τραπεζικής τους κάρτας.
Οι συσκευές που χρησιμοποιούσε αποθήκευαν τον αριθμό PIN, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια αφαιρούσε τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων του και τους επέστρεφε κάρτες άλλων ατόμων που επίσης είχε αφαιρέσει πριν.
Στη συνέχεια ο 25χρονος μετέβαινε σε ΑΤΜ και καταστήματα και χρησιμοποιώντας τις κάρτες και τα PIN που είχε αφαιρέσει, έκανε ανάληψη χρηματικών ποσών και αγορές προϊόντων.
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά 15 υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες ο κατηγορούμενος οδηγός αποκόμισε συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ποσό 17.500 ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης