Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι δικηγορικοί σύλλογοι καταδικάζουν τις απειλές κατά δικαστών

Οι δικηγορικοί σύλλογοι καταδικάζουν τις απειλές κατά δικαστών
Η συντονιστική επιτροπή, με αφορμή λεκτικές επιθέσεις και απειλές, μέσω διαδικτύου, κατά δικαστών που χειρίστηκαν υποθέσεις οικογενειακής φύσης και ειδικά επιμέλειας ανηλίκων τέκνων, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «κάθε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, από όπου και αν προέρχεται, είναι απερίφραστα καταδικαστέα

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει τις απειλές, από όπου και αν προέρχονται, κατά δικαστών οι οποίοι χειρίστηκαν υποθέσεις οικογενειακής φύσης.

Αναλυτικότερα, η συντονιστική επιτροπή, με αφορμή λεκτικές επιθέσεις και απειλές, μέσω διαδικτύου, κατά δικαστών που χειρίστηκαν υποθέσεις οικογενειακής φύσης και ειδικά επιμέλειας ανηλίκων τέκνων, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «κάθε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, από όπου και αν προέρχεται, είναι απερίφραστα καταδικαστέα» και προσθέτει:
«Πιέσεις κατά δικαστών και απειλές για "μαύρες λίστες" δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου και σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αναφέρει:

«Το δικηγορικό σώμα, με αποφάσεις των θεσμικών του οργάνων, εξέφρασε τις παρατηρήσεις του και τις διαφορετικές προσεγγίσεις του για ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, όπως και άλλοι θεσμικοί φορείς, που αφορούν στις σχέσεις γονέων και τέκνων και επεσήμανε την ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών προκειμένου να διασφαλίζεται το συμφέρον του τέκνου και να μην αλλοιώνεται ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του οικογενειακού δικαίου.
Μετά την ψήφιση του νόμου, διάφορες εξωθεσμικές συσσωματώσεις θεώρησαν το περιεχόμενο του νόμου αυτού ως αφορμή για απαράδεκτες λεκτικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Κάθε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, από όπου και αν προέρχεται, είναι απερίφραστα καταδικαστέα. Πιέσεις κατά δικαστών και απειλές για "μαύρες λίστες" δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου και σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες δικαστές δεν θα επηρεαστούν από αυτές τις επιθέσεις και θα απονέμουν Δικαιοσύνη, στο όνομα του ελληνικού λαού και μόνο, με βάση το νόμο και τη συνείδησή τους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης