Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δικηγόροι και πρώην αστυνομικοί σε δίκη μετά από έρευνα της ΕΥΠ

Δικηγόροι και πρώην αστυνομικοί σε δίκη μετά από έρευνα της ΕΥΠ
Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ότι παραπέμπονται σε δίκη για τα πλημμελήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της υπόθαλψης εγκληματία

Σε δίκη στο τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων παραπέμπονται να δικαστούν συνολικά 19 άτομα, τα ονόματα των οποίων είχαν συμπεριληφθεί στο πόρισμα της ΕΥΠ για διαφθορά στην ελληνική Αστυνομία.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Καθημερινή πρόκειται για δικηγόρους, πρώην αστυνομικούς αλλά και ένα εν ενεργεία αξιωματικό.
Σημειώνεται ότι αρκετοί από αυτούς που παραπέμπονται προτίθενται να κάνουν ένσταση επί του κλητηρίου θεσπίσματος, καθώς παραπέμπονται να δικαστούν δίχως να έχει γίνει προανάκριση για την υπόθεση.
Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ότι παραπέμπονται σε δίκη για τα πλημμελήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.
Η παραπομπή τους σε δίκη επισπεύστηκε λόγω του κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων, στο τέλος του έτους.
Το κλητήριο θέσπισμα δυνάμει του οποίου παραπέμπονται σε δίκη υπεγράφη στις 24 Μαίου.
Σε επιστολή του, στα τέλη του 2016, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο τότε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Γιάννης Ρουμπάτης, ανέφερε ότι «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της Αστυνομίας διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη “κάλυψη” για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων νυχτερινών καταστημάτων (οίκοι ανοχής, studio, strip show, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες)».
«Το κύκλωμα δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και εκτός Αττικής και παρέχει ‘κάλυψη” σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα, έναντι αδρής αμοιβής που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες αυτών”», σημείωνε.
Η ΕΥΠ είχε καταγράψει συνολικά 106.410 τηλεφωνικές συνομιλίες, η απομαγνητοφώνηση των οποίων ανέρχεται σε 44.000 σελίδες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης