Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ - Γιαννάκος: Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι η μόνη που έχει υψηλή θνητότητα

ΠΟΕΔΗΝ - Γιαννάκος: Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι η μόνη που έχει υψηλή θνητότητα
Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι η μόνη που έχει υψηλή θνητότητα, ανέφερε ο κ. Γιαννάκος 

"Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι η μόνη που έχει υψηλή θνητότητα.
Υψηλή θνητότητα για παράδειγμα έχουν οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ των νοσοκομείων. Στο Νοσοκομείο Έδεσσας λειτούργησε αυτοσχέδια ΜΕΘ 6 κλινών κορωνοϊου με θνητότητα που αγγίζει το 100%", καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.
Η θνητότητα στις ΜΕΘ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:
"Το επίπεδο νοσηλείας στις κλινικές κορωνοϊου, η έγκαιρη διασωλήνωση ασθενών πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, η έγκαιρη διακομιδή σε ΜΕΘ και όχι η πολυήμερη αναμονή σε λίστα αναμονής, η επιλογή ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια, η δυνατότητα παραμονής σε ΜΕΘ και μετά την αποσωλήνωση για παρακολούθηση κ.α.λ".

Σημαντικό ρόλο παίζει η στελέχωση των ΜΕΘ

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, "όταν οι ΜΕΘ είναι υποστελεχωμένες με ελάχιστο ανειδίκευτο νέο προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό έχουν αναπόφευκτα υψηλά ποσοστά θνητότητας.
Η ΜΕΘ Αγρινίου 5 κλινών από τον Οκτώβριο μετατράπηκε σε κορονοϊού. Κατέληξαν περί τους 35 ασθενείς. Πριν το κορωνοϊου ήταν γενική ΜΕΘ και η θνητότητα ήταν στα επίπεδα του μέσου όρου των άλλων ΜΕΘ.
Ο διευθυντής της ΜΕΘ επανηλλειμένως ζήτησε τη στελέχωση της ΜΕΘ με έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό. Το αντίθετο έγινε. Μετακινήθηκε έμπειρο προσωπικό και η ΜΕΘ στελεχώθηκε με δύο επικουρικούς γιατρούς και επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό ανειδίκευτο.
Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου δέχθηκε διασωληνωμένους ασθενείς από τα νοσοκομεία Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση τους τη στιγμή που διακομίσθηκαν στη ΜΕΘ".
Η κλινική κορωνοϊου του νοσοκομείου Αγρινίου στη κορύφωση νοσήλευε 45 ασθενείς με κάλυψη από έναν ιδιώτη παθολόγο γιατρό με μπλοκάκι τις πρωινές ώρες. Απόγευμα, νύκτα καλύπτεται από τους εφημερεύοντες παθολόγους γιατρούς όποτε παρίσταται ανάγκη.
Στο νοσοκομείο Καρπενησίου που γίνονται διακομιδές στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει ότι κάποια στιγμή δεν είχαν γιατρούς ούτε για διασωλήνωση.
Εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊου κατέληξαν σε κλινικές κορωνοϊου, πολλοί κατέληξαν διασωληνωμένοι σε κλινικές ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
Εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊό κατέληξαν σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ.
Η οποία έρευνα θα καταδείξει ως υπεύθυνο το σύστημα υγείας και τις παθογένειες του".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης