Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υποχωρεί η covid, φόβοι για τις μεταλλάξεις - Σε μια εβδομάδα οι αποφάσεις για κυκλοφορία, δεξιώσεις

Υποχωρεί η covid, φόβοι για τις μεταλλάξεις - Σε μια εβδομάδα οι αποφάσεις για κυκλοφορία, δεξιώσεις
Κρίσιμο για το τείχος ανοσίας η πορεία των εμβολιασμών τον Ιούνιο
Σχετικά Άρθρα

(upd7) Με την επιδημία του κορωνοϊού να αποκλιμακώνεται αργά αλλά σταθερά στην Ελλάδα, όπως άλλωστε δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία που θέλουν τον δείκτη θετικότητας να διαμορφώνεται κατά πολύ χαμηλότερα του 3%, οι ειδικοί συνεδριάζουν σήμερα Παρασκευή 4/6 προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που παραμένουν σε ισχύ.
Με την κυβέρνηση να έχει διαμηνύσει επισήμως πως το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (από τις 00:30 έως τις 05:00) θα παραμείνει τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουνίου, οι επιστήμονες καλούνται αφενός να αποτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και αφετέρου να εξετάσουν το εάν και το πότε θα επιτραπεί η χρήση μουσικής στην εστίαση καθώς και το εάν μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συμμετέχουν σε δεξιώσεις γάμων ή βαπτίσεων.
Σε κάθε περίπτωση η επιδημία εμφανίζει σαφή σημάδια υποχώρησης με τους διασωληνωμένους να έχουν μειωθεί στους 476 και με τους νοσηλευόμενους να έχουν υποχωρήσει στους 2.200 σε όλη την χώρα.
Παρόλο αυτά οι ειδικοί εξακολουθούν να επισημαίνουν πως η πανδημία είναι εδώ και ότι το ισχυρότερο «όπλο» κατά του ιού και των παραλλάξεων του είναι οι εμβολιασμοί, η εξέλιξη των οποίων είναι εκείνη που θα κρίνει το πότε θα επιτευχθεί το περίφημο τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει περισσότερη ελευθερία και δικαιώματα.
Μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 5,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, με το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων να ξεπερνά οριακά το 20% (20,39%).
Πάντως και παρά τα αισιόδοξα αυτά μηνύματα, απογοήτευση επικρατεί στον τουριστικό κλάδο για τις τελευταίες εξελίξεις από τη Μ. Βρετανία, όπου η κυβέρνηση τελικά αποφάσισε να μην εντάξει όπως αναμενόταν στην «πράσινη λίστα» μια σειρά από ελληνικά νησιά, εξέλιξη που θα έδινε ιδιαίτερη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα.

Πελώνη: Αποφάσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας την άλλη εβδομάδα

Τη θέση πως στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες διατύπωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υπογράμμισε πως από τη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών δεν αναμένεται κάτι σημαντικό ως προς την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη είπε πως στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας και μια ορατότητα για δραστηριότητες που θα επανεκκινήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο όπως είναι τα άτομα στις δεξιώσεις.
«Στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό.
Η συζήτηση θα αφορά στα πρωτόκολλα του τουρισμού» υπογράμμισε η κα.Πελώνη.
Ερωτηθείσα αν τελικώς θα εφαρμοστούν στις εισόδους της χώρας τα πρόσθετα μέτρα ελέγχου όπως τα τεστ αναπνοής ώστε να εντοπίζονται όσοι ενδεχομένως προσκομίζουν πλαστά τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού, η κα.Πελώνη τόνισε ότι η χώρα έχει θέσει σε εφαρμογή το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα αλλά και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό και αυτό που έχει σημασία είναι να διευκολύνονται και οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας.

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Πριν αρχίσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12 ετών

Τη θέση πως τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να εμβολιαστούν πριν από την έναρξη των σχολείων τον προσεχή Σεπτέμβριο διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενη στην πορεία της επιδημίας η κα.Παγώνη είπε ότι ναι μεν πηγαίνουμε καλά, αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί και τα κρούσματα είναι ακόμη πολλά, όπως και ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.
«Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα είναι να «τρέξουμε» τους εμβολιασμούς, ιδιαίτερα στους άνω των 60 ετών όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι σχετικά χαμηλό.
Ο στόχος θα πρέπει να είναι στο τέλος του Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού και στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου το 75-80%.
Είναι δύσκολος στόχος, αλλά όχι ακατόρθωτος» τόνισε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς στο σπίτι όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν καθυστέρησε αλλά θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Σε ότι αφορά την απροθυμία πολλών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca και το πρόβλημα ειδικά σε κάποια νησιά όπου δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είπε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε ο κάθε πολίτης να επιλέγει τον τύπο του εμβολίου που επιθυμεί για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα εμβολιασμού.

Βασιλακόπουλος: Μονόδρομος ο εμβολιασμός

Τη θέση ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος προκειμένου να μπει ένα τέλος στην πανδημία του κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ Θ. Βασιλακόπουλος.
«Δυστυχώς υπάρχει κι ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων μου, οι οποίοι ουσιαστικά αρνούνται την πραγματικότητα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος προέτρεψε τον κόσμο να μην ακούει τους, όπως τους χαρακτήρισε, τρελαμένους, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές.
«Παραταύτα, θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να βλέπουν την μεγάλη εικόνα.
Η μεγάλη εικόνα είναι ό,τι περίπου το 85% των ιατρών έχουν εμβολιαστεί
Οι γιατροί-αρνητές του εμβολίου είναι μειοψηφία.
Άρα η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών πιστεύει στον εμβολιασμό κι έχει εμβολιαστεί» τόνισε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα, εξέφρασε την γνώμη πως το κράτος έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα προγράμματα εμβολιασμού πανευρωπαικά και αυτό αναγνωρίζεται από τους ευρωπαίους επιστήμονες.
«Εάν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε αυτήν την δυνατότητα που μας δίνει το κράτος, θα είμαστε και σαν λαός άξιοι της μοίρας μας», τόνισε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Εμβολία –self test: Τα σχέδια και τα σενάρια για τα υπερόπλα κατά της πανδημίας

Τα δύο δωρεάν selftest –τα οποία μετρούν ήδη 15.406.333 ηλεκτρονικές δηλώσεις αποτελέσματος έως χθες-, θα είναι διαθέσιμα ξανά από την ερχόμενη Δευτέρα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για την προσέλευση στην εργασία τους, ενώ από τις 15 Ιουνίου ενδέχεται να αποτελέσουν παρελθόν για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Υγείας για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη,
Όσον αφορά τον βασικό οδηγό για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα, τους εμβολιασμούς, έφτασαν χθες τους 5.888.281, 3.803.210 για μία δόση και 2.204.220 ολοκληρωμένους.
«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας», εκτίμησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφερόμενος και στους πολίτες 75-79 ετών που έχουν αναδειχθεί σε πρωταθλητές στον εμβολιασμό αλλά και την ικανοποιητική συμμετοχή από τις ομάδες για της οποίες άνοιξε πρόσφατα η πλατφόρμα.
Από τις 7 Ιουνίου ξεκινούν τα ραντεβού για την ομάδα των 18 – 29 με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 29-25 πρώτα και τους 18-24 έπειτα με πρόσβαση στα τρία εμβόλια από τα τέσσερα εγκεκριμένα (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson).
Τέλος, μέσα στον Ιούνιο αναμένεται και η συζήτηση για τους εμβολιασμούς κατ΄ οίκον σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των παιδικών εμβολιασμών κατά τηςCOVID-19, διευκρινίζοντας πως το ζήτημα αφορά τις ηλικίες 12 - 15 ετών και, εφόσον η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το πράσινο φως, η σύσταση για εμβολιασμό θα απευθύνεται σε παιδιά των ηλικιών αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Δωρεάν self test για τους 18 - 30 ετών

Δωρεάν self test παραλαμβάνουν από τη Δευτέρα 31/5 οι πολίτες ηλικίας 18 – 30 ετών.
Συγκεκριμένα, από τις 31/5 ο κύκλος δικαιούχων των δωρεάν self tests διευρύνεται περαιτέρω, περιλαμβάνοντας πλέον και όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών.
Με αυτή την προσθήκη στις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ - δηλαδή τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα - οι δικαιούχοι ξεπερνούν, πλέον, τους 6,5 εκατομμύρια πολίτες.
Από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, 2 self tests από τα φαρμακεία:

  • οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων
  • καθώς και όσοι συμπολίτες μας είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές).
Προθεσμία έως αύριο 5/6 για τους υποψηφίους των Πανελλήνιων για την προμήθεια self test

Προθεσμία έως αύριο Σάββατο 5 Ιουνίου έχουν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων προκειμένου να προμηθευτούν τα self test.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να προμηθευτούν δύο self test.
Για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test)..
Δεδομένου ότι οι εξετάσεις αρχίζουν στις 14 Ιουνίου 2021 για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου στα Επαγγελματικά Λύκεια, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο τεστ την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.
Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.
Όσον αφορά τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Τι άνοιξε από 31/5

Ξεκίνησε από 31/5 η λειτουργία των γυμναστηρίων με αυστηρούς όμως όρους και προϋποθέσεις ενώ επιτρέπεται η χρήση γηπέδων 5χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
Επιπλέον, μειώθηκε και το ποσοστό της τηλεργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΚΥΑ που εκδόθηκε για τα μέτρα, στον δημόσιο τομέα ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας, σε ποσοστό 20% του ποσοστού που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών κάθε υπηρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας, ενώ για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται στο 20%.
Επιπλέον επιτρέπεται η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές και ειδικότερα με εβδομαδιαίο self test, τήρηση περιορισμών χωρητικότητας, καταλόγους εισερχομένων και όλων των υγειονομικών μέτρων.
Ακόμη, επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών και περιοδικής κατάρτισης πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, μεταφοράς εμπορευμάτων, επιβατών καθώς και να επιτρέπεται η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών για την απόκτηση ΠΕΙ και της ειδικής θεωρητικής εξέτασης για την ειδική άδεια υπό την προϋπόθεση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και 24 ώρες πριν την εξέταση για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές, με τήρηση των αποστάσεων, της χωρητικότητας του 50% και των υγειονομικών μέτρων.
Περαιτέρω, τα μέλη της επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν και αποφάσισαν οι εκλογές, καθώς και οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις αιρετών εκπροσώπων να διενεργούνται δια ζώσης σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα 150.
Στις περιπτώσεις που τα μέλη είναι 150 και άνω τόσο οι εκλογές όσο και οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις θα γίνονται με ψηφιακά μέσα. Επιπλέον η επιτροπή των επιδημιολόγων εισηγήθηκε την εξαίρεση, από την παρούσα, των εκλογικών διαδικασιών που ήδη έχουν εκκινήσει με φυσική επιστολική ψήφο και έχουν υποβληθεί και εγκριθεί βέβαια τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας.
Παράλληλα από 1η Ιουνίου αποφασίστηκε η έναρξη των αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίων, εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων με προϋποθέσεις: Μέχρι 300 άτομα με μπλοκ ανά 50 άτομα με rapid test ή PCR, ηλεκτρονικές εγγραφές χωρίς απονομές, χωρίς θεατές με χρήση μάσκας πριν την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό από την 1/6.

Σε ισχύ το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid

Το πιστοποιητικό αυτό είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο είτε έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας είτε έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα είτε τέλος έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.
Στόχος του είναι να διευκολύνει την ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Έτσι και δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που εντάσσονται σε αυτό το πιστοποιητικό, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να μπούν στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr και να εκδώσουν το green pass χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ τους.
Τα ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά θα ισχύουν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ (αλλά και σε Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτεστάιν), θα περιέχουν έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία του από τυχόν πλαστογράφηση, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημιουργήσει μια πύλη, μέσω της οποίας όλες οι υπογραφές των πιστοποιητικών θα μπορούν να επαληθευτούν παντού στην ΕΕ.
Τα κωδικοποιημένα προσωπικά δεδομένα που περιέχει το πιστοποιητικό δεν μεταβιβάζονται μέσω της πύλης, αφού αυτό δεν είναι αναγκαίο για την επαλήθευση της ηλεκτρονικής υπογραφής.
Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid θα τεθεί σε εφαρμογή σε ενωσιακό επίπεδο την 1η Ιουλίου 2021.
Η Ελλάδα είναι ήδη έτοιμη και στο μεσοδιάστημα θα μπορεί να εφαρμόζει το πιστοποιητικό σε συνεργασία με όσες ευρωπαϊκές χώρες είναι επίσης έτοιμες.

ECDC: Κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας - «Πορτοκαλί» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Σταθερή είναι η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αναφορικά με τα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Στον συνδυαστικό χάρτη του ECDC με δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων (27 Μαΐου-3 Ιουνίου) που αφορούν στον δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι στο «πορτοκαλί», εκτός από νησιά του βορείου Αιγαίου και του μεγαλύτερου μέρους της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στο «κίτρινο».

xartis_ecdc.jpg
Την ίδια ώρα η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται καθώς σε αρκετές περιοχές κυριαρχεί το «κίτρινο», ωστόσο υπάρχουν και περιοχές που παραμένουν σε «πορτοκαλί».
Στο μεταξύ όπως φαίνεται στον πανευρωπαϊκό χάρτη πολλές χώρες βρίσκονται στο «κίτρινο», με εξαίρεση ένα μέρος της Γαλλίας και της Ισπανίας.

xartis_ecdc_1.jpg

Από την άλλη πλευρά o δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4% με αποτέλεσμα η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - να βάφονται με «πράσινο» χρώμα.


Στους 12.184 οι νεκροί

Στους 12.184 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 3/6 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.239, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 406.751, εκ των οποίων 51,2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 33 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.779 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
eody_3_6_1.jpg
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.184 θάνατοι.
Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 476 (61,9% άνδρες).
eody_3_6_2.jpg
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.
To 87% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.473 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -26,77%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 186 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

eody_3_6_6.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης