Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τείχος ανοσίας το καλοκαίρι ή … 4ο κύμα από φθινόπωρο – Προνόμια για εμβολιασμένους

Τείχος ανοσίας το καλοκαίρι ή … 4ο κύμα από φθινόπωρο – Προνόμια για εμβολιασμένους
Έκτακτη συνεδρίαση αύριο 9/6 των ειδικών για περαιτέρω ανοίγματα
Σχετικά Άρθρα

(upd6) Αν και η επιδημία του κορωνοϊού είναι σε διαρκή πορεία ύφεσης, ειδικοί και κυβέρνηση καλούν τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι αυτό είναι άκρως απαραίτητο προκειμένου να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει μια και καλή την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν μάλιστα πως είτε θα καταφέρουμε μέσα στο καλοκαίρι (τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου) να πιάσουμε το στόχο του να έχει εμβολιαστεί το 70% με 80% του πληθυσμού και άρα να έχει επιτευχθεί το τείχος ανοσίας είτε από φθινόπωρο και χάρη και στις μεταλλάξεις να έχουμε μια νέα έξαρση κρουσμάτων και ένα νέο, τέταρτο κύμα που με τη σειρά του θα φέρει νέους περιορισμούς και μέτρα.
Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το εφιαλτικό αυτό σενάριο τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία, η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους προκειμένου να δώσει ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία.
Ήδη από μεθαύριο Πέμπτη 10/6 αναμένεται να είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τα άτομα ηλικίας 25 – 29 ετών ενώ αναμένεται να αρχίσει και ο κατ’οίκον εμβολιασμός που θα αφορά ανθρώπους που δεν μπορούν για λόγους υγείας να μετακινηθούν για να εμβολιαστούν.
Παράλληλα όμως εξετάζεται να δοθούν και κίνητρα στους πολίτες για να εμβολιαστούν, όπως για παράδειγμα να επιτρέπεται στους εμβολιασμένους να μπαίνουν και στους κλειστούς χώρους της εστίασης – καφετέριες, εστιατόρια -, να μην είναι υποχρεωμένο να υποβάλλονται κάθε εβδομάδα σε self test καθώς και να έχουν πιο εύκολες μετακινήσεις εντός και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται σε rapid test.
Αυτό βέβαια θα συμβεί όταν όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει επαρκής αριθμός διαθέσιμων εμβολίων.
Σημειώνεται πως έως χθες Δευτέρα 7 Ιουνίου είχαν πραγματοποιηθεί 6.225.000 εμβολιασμοί.
Το 38,1% του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και το 22,4% έχει πλήρη ανοσία.

Κικίλιας: Εμβόλια Pfizer και στα νησιά – Προνόμια όταν ανοίξουν όλα τα εμβόλια για όλους

Τη θέση πως αποστέλλονται εμβόλια Pfizer και στα νησιά στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εμβολιαστικής εκστρατείας διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για ανοσία έναντι της covid μέσα στο καλοκαίρι.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι «σπρώχνουμε πολύ το κομμάτι της Γαλάζιας Ελευθερίας και στέλνουμε και εμβόλια Pfizer στα νησιά έτσι ώστε να τονώσουμε την επιχείρηση αυτή», αναφέροντας ενδεικτικά ως παραδείγματα, την Αίγινα, τη Νάξο, την Κέρκυρα, την Πάρο, την Χίο, την Κω, τη Σύρο, την Θάσο, τη Λευκάδα κ.α.
Όσον αφορά τη συζήτηση για τα προνόμια είπε ότι θα γίνουν αφού ανοίξουν όλα τα εμβόλια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εξηγώντας ότι πρόκειται για επιβράβευση και διευκόλυνση αυτών που έχουν εμβολιαστεί.
Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για ανοσία μέσα στο καλοκαίρι επισημαίνοντας ότι στις ηλικίες άνω των 60 ετών ξεπεράσαμε το 70% των εμβολιασμένων.
«Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ακόμα και αυτές οι ηλικίες ανεβαίνουν.
Είμαστε καλύτερα από τον στόχο στην επιχείρηση "Ελευθερία"» είπε ο κ.Κικίλιας, αναφέροντας πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια των πολιτών ηλικίας 18-24.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «η κοινωνία θα σπρώξει τους ανθρώπους που είναι πιο διστακτικοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους».
Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι μελετώνται οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η πολιτεία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στα παιδιά, ο κ Κικίλιας απάντησε ότι «δεν προτρέχουμε» παραπέμποντας στις αποφάσεις του ΕΜΑ ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ενισχυτικής δόσης, είπε ότι «οι ειδικοί μιλούν για 9-12 μήνες, είμαστε έτοιμοι ως μηχανισμός αλλά δεν προτρέχουμε».

Σκέρτσος: Τέλος τα self test στα φαρμακεία από 19/6 - Η δωρεάν διάθεση θα συνεχιστεί από άλλα κανάλια διανομής

Την ολοκλήρωση της δωρεάν διάθεσης self test από τα φαρμακεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ θα συνεχιστεί από άλλα κανάλια διανομής, που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι.
Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Έκτακτη συνεδρίαση για περαιτέρω ανοίγματα

Περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να αποφασίσουν οι ειδικοί επιστήμονες κατά την αυριανή έκτακτη σύσκεψη τους.
Η επιτροπή αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Παρά την επιστροφή της μουσικής, τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού θα συνεχίσουν να ισχύουν, ενώ δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι πολύ πιθανό από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η απαγόρευση να αρχίσει στις 01:30 αντί για τις 12:30 που ισχύει σήμερα.
Επιπλέον, αναμένεται να εξεταστεί και το θέμα των δεξιώσεων σε γάμους, βαπτίσεις, κα.
Είναι πολύ να αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.
Οι καλεσμένοι θα αυξηθούν από 100 που είναι μέχρι σήμερα σε 250 με 300, ενώ σταδιακά θα γίνουν ακόμα περισσότεροι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ωστόσο, ο αριθμός θα ειναι πάντα συγκεκριμένος, ποτέ ανεξέλεγκτος.
Όσον αφορά τα πανηγύρια αναμένεται να επιτραπούν τον Ιούλιο, ωστόσο υπάρχει ο φόβος μήπως προκαλέσουν τοπικές επιδημίες «κοκκινίζοντας» για παράδειγμα ένα μικρό νησί, ειδικά εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Καλοκαίρι με τείχος ανοσίας στην Ελλάδα - Τα ποσοστά των εμβολιασμένων σε όλες τις ηλικίες

Το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά της COVID-19 βρίσκεται ήδη στον έκτο μήνα εξέλιξής του, η πανδημία έχει αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο σε ολόκληρη τη χώρα και οι πρώτες αισιόδοξες σκέψεις για ένα σχετικά κανονικό καλοκαίρι κάνουν ήδη την εμφάνισή τους.
Κι όμως, ενώ τα γεγονότα επισφραγίζουν τα οφέλη από τον εμβολιασμό, η δυσπιστία κάποιων για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων καθυστερεί την κούρσα που οδηγεί στην «Ελευθερία».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος η Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, «περισσότερο από το 90% των περιστατικών που εισάγονται με COVID-19 στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, παρόλα αυτά υπάρχει κάποια απροθυμία των ατόμων άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν».
Η ίδια τόνισε πως όλα τα εμβόλια προστατεύουν κάποιον από το να μην νοσηλευτεί με βαριά νόσο ή να καταλήξει σε ΜΕΘ, πράγμα που, όμως, έχει παραγκωνιστεί από επιφυλάξεις και φόβους.
«Δεν υπάρχει δικαιολογία για την μετάθεση της προφύλαξης στους άλλους» τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, προσθέτοντας ότι «όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης να πείσουμε κάποιον που δεν δέχεται να εμβολιαστεί».

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 25-29 από 10 Ιουνίου – «Ο στόχος του τείχους ανοσίας θα επιτευχθεί»

Στην πολύ μεγάλη πίεση που παρατηρείται στην πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού, αναφέρθηκε με τη σειρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξηγώντας ότι η πίεση για τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson σε πολλές περιοχές όπως η Αττική είναι τέτοια που καταγράφεται 100% πληρότητα.
Έτσι, για τον Ιούνιο και τις αρχές Ιουλίου θα ανοίξουν επιπλέον ραντεβού για τα τρία παραπάνω σκευάσματα, ώστε να κλείσουν περισσότεροι πολίτες.
Η σημαντικότερη ανακοίνωση που έκανε ο κ. Θεμιστοκλέους σήμερα, όμως, αφορά στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών, για την οποία από την Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγουν τα ραντεβού και για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από εκείνα της Johnson & Johnson που είναι ήδη διαθέσιμα.
«Ο στόχος καθορίζεται πάντα με βάση τις παραδόσεις.
Εμείς υπολογίσαμε τον στόχο που έχουμε με πολύ χαμηλές παραδόσεις από την Johnson & Johnson, άρα με ό,τι παραπάνω έρθει θα αυξήσουμε αυτό τον στόχο.
Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος του τείχους ανοσίας εντός του καλοκαιριού θα επιτευχθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.
Συνολικά, πάντως, μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν γίνει 6.225.000 εμβολιασμοί, με 4 εκατ. συμπολιτών μας να έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση και 2.350.000 να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Στους ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω, μάλιστα, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανέρχεται στο 71% και φτάνει στο 74,3% με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Πιο αναλυτικά:

  • Οι 85 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί κατά 67,5% (70% με ραντεβού)
  • Οι 80-84 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 68% (70% με ραντεβού)
  • Οι 75-79 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 79% (82% με ραντεβού)
  • Οι 70-74 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 73% (76% με ραντεβού)
  • Οι 65-69 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 72% (76,5% με ραντεβού)
  • Οι 60-64 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 66% (71% με ραντεβού)
  • Οι 55-59 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 58% (66,5% με ραντεβού)
  • Οι 50-54 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 53% (62% με ραντεβού)
  • Οι 45-49 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 39% (58% με ραντεβού)
  • Οι 40-44 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 33% (49% με ραντεβού)
  • Οι 35-39 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 25% (38,6% με ραντεβού)
  • Οι 30-34 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά 21% (33% με ραντεβού)

Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων

Στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες και αφορά στον ενδεχόμενο εμβολιασμό παιδιών και εφήβων και στην Ελλάδα, όπως γίνεται ήδη σε Αμερική, Καναδά και ορισμένες χώρες της Ευρώπης αναφέρθηκε εκ νέου η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Όπως τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, υπάρχουν αποφάσεις και εγκρίσεις από διεθνείς οργανισμούς (EMA, FDA), αλλά η Επιτροπή θα μελετήσει και θα συνεκτιμήσει παράγοντες όπως ο ρόλος των παιδιών στην διασπορά του ιού στην κοινότητα,η νοσηρότητα, η θνητότητα και η ασφάλεια, και βάσει αυτών θα διαμορφώσει το σκεπτικό πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η απόφασή της.
Επιπλέον, τόνισε ότι ο ενδεχόμενος μελλοντικός εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα ούτε θα γίνει αφορμή δημιουργίας διακρίσεων κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα, καθώς «ο πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων κι εκεί έχουμε ακόμη δουλειά».

Πάνω από 200 οι θάνατοι από COVID-19 την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου

Ο επώδυνος απολογισμός των 206 θανάτων κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου έρχεται να μας υπενθυμίσει για ακόμα μία φορά ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και καραδοκεί για να μας πάρει ανθρώπους και ελευθερίες που είχαμε μέχρι πρότινος δεδομένα.
Μπορεί οι επιδημιολογικοί δείκτες να βελτιώνονται μέρα με την ημέρα και η εικόνα της διασποράς του ιού και της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) να προσφέρει ανάσα ανακούφισης για τη συνέχεια του καλοκαιριού, η πραγματικότητα του όμως, χρειάζεται πάντα επαγρύπνηση και προσοχή.
Όσον αφορά στη διασπορά του ιού στην επικράτεια, η Αττική σπάει πλέον θετικά ρεκόρ, με λιγότερα από 500 κρούσματα για τρεις συνεχόμενες ημέρες (396 χθες, με διψήφιους αριθμούς σε όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου, εκτός των νησιών που μετρούν μόλις πέντε νέες διαγνώσεις).
Η Θεσσαλονίκη περιορίζεται στα 75 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ από τον υπόλοιπο επιδημιολογικό πίνακα μετά βίας ξεχωρίζουν η Λάρισα με 29, η Αχαΐα με 26 και η Εύβοια με 20 νέες λοιμώξεις.

Τρία δωρεάν self test από 7/6 στους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Τρία δωρεάν self test έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, από τη Δευτέρα 7/6/2021 και καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 7/6/2021 έως 13/6/2021, οι εργαζόμενοι/ες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζόμενου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Τι ισχύει για την τρέχουσα εβδομάδα

Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο/η εργαζόμενος/η απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια κα, ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του/ης με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική του/ης σύμβαση τόπο εργασίας.
Κατ’ εξαίρεση για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία.
Οι εργαζόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021.
Από 14/6/2021 έως 30/6/2021 ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία.

Μέτρα για τον τουρισμό - Σε ισχύ από 7/6

Νέα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί 7/6 όσον αφορά τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ πλέον είναι υποχρεωτική η δήλωση υγείας για τα ταξίδια με πλοίο.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:

• Η υποχρέωση για τη διενέργεια test για την είσοδο στη χώρα να καταλαμβάνει τους ανηλίκους 6 ετών και άνω, σύμφωνα δηλαδή με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους κανόνες της IATA.
• Η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών θεσπίστηκε πλέον να ανέρχεται σε 10 και όχι 14 ημέρες. Έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις νέες οδηγίες του ECDC.
• Να επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων και
• Να επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων αντί 15 που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Πλέον, είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό η ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας, την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν από την επιβίβασή τους στα ακτοπλοϊκά πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.
Σημειώνεται ότι η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής.
Επίσης, θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν από το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο.

Σημαντικές πληροφορίες για τη Δήλωση:

• Πρέπει να συμπληρώνεται από οποιονδήποτε ενήλικα (18+) επιθυμεί να ταξιδέψει με πλοίο εντός Ελλάδας
• Αφορά όλους τους ταξιδιώτες, Έλληνες και Αλλοδαπούς
• Πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο
• Όλα τα πεδία της φόρμας είναι υποχρεωτικά
• Εάν το ταξίδι συμπεριλαμβάνει αλλαγή πλοίου, τότε ο ταξιδιώτης πρέπει να συμπληρώνει ξεχωριστή Δήλωση Υγείας για κάθε σκέλος του ταξιδιού του
• Κατά την επιβίβαση στο πλοίο, ο ταξιδιώτης πρέπει να έχει μαζί του την συμπληρωμένη Δήλωση Υγείας του, είτε σε ηλεκτρονική μορφή (στο κινητό/ τάμπλετ του) είτε εκτυπωμένη, και να την επιδείξει στο προσωπικό του πλοίου που κάνει τον έλεγχο των εισιτηρίων
• Χωρίς Δήλωση Υγείας δεν θα επιτραπεί σε κανέναν ταξιδιώτη να επιβιβαστεί σε πλοίο
• Κάθε ταξιδιώτης (διεύθυνση/ λογαριασμός email) μπορεί να καταχωρήσει έως 4 Δηλώσεις ανά ημέρα ανά λιμάνι επιβίβασης, ώστε να μπορεί εκτός από την δική του δήλωση να καταχωρήσει και τις Δηλώσεις 3 ακόμα ενήλικων μελών της οικογένειάς του
• Τα ανήλικα παιδιά (κάτω των 18 ετών) συμπεριλαμβάνονται στην δήλωση υγείας του γονέα ή συνοδού
• Η φόρμα πρέπει να συμπληρώνεται με λατινικούς χαρακτήρες
• Τα στοιχεία στην φόρμα πρέπει να είναι συμπληρωμένα όπως εμφανίζονται στην ταυτότητα/διαβατήριο σας και στο εισιτήριο του πλοίου.

Στους 12.301 οι θάνατοι

Στους 12.301 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 7/6 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 808, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 410.166, εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.681 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
y1_5.jpg
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.301 θάνατοι.
Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 392 (63,4% άνδρες).
y2_7.jpg
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.
To 86,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.510 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 129 (ημερήσια μεταβολή -22,29%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 159 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
xartis7_6.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης