Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τι περιλαμβάνουν τα πρώτα προνόμια για εμβολιασμένους – Σε υποχώρηση η πανδημία με 297 κρούσματα, 12.422 οι νεκροί

Τι περιλαμβάνουν τα πρώτα προνόμια για εμβολιασμένους – Σε υποχώρηση η πανδημία με 297 κρούσματα, 12.422 οι νεκροί
Οι συζητήσεις για τα προνόμια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με πιθανή έναρξη εφαρμογής τους να τοποθετείται, όταν και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους

Συνεχίζεται η υποχώρηση της πανδημίας στην Ελλάδα με διαρκή βελτίωση όλων των επιδημιολογικών δεικτών και έχει αρχίσει η συζήτηση για την παροχή προνομίων στους εμβολιασμένους μέσα στο καλοκαίρι.
Οι συζητήσεις για τα προνόμια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με πιθανή έναρξη εφαρμογής τους να τοποθετείται, όταν και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους, στα μέσα Ιουλίου, όπως επιβεβαίωσε και κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις 297 κρούσματα την Κυριακή (13/6/2021) και 17 θανάτους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 12.422.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την 1η Ιουλίου, όταν καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας, ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα του lockdown.
Όσον αφορά στο τείχος ανοσίας, οι ειδικοί αναφέρουν πως όσο καθυστερούν οι εμβολιασμοί τόσο μεγαλύτερο ποσοστό θα απαιτείται τον χειμώνα.

Βασιλακόπουλος για τείχος ανοσίας

Όσο καθυστερεί ο εμβολιασμός τόσο μεγαλύτερο ποσοστό απαιτείται για να χτιστεί τείχος ανοσίας, ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό.
Όπως δήλωσε, «για να αποκτήσουμε τείχος ανοσίας, δεν υπάρχει ένα μαγικό νούμερο.
Το καλοκαίρι που η μεταδοτικότητα του ιού είναι μικρότερη, θέλεις ένα ποσοστό εμβολιασμένων περίπου 70% .
Αν καθυστερήσουμε όμως και πάμε τον Δεκέμβριο που ο ιός μεταδίδεται ευκολότερα, θα πρέπει να πιάσουμε 85%-90%".
Σχολιάζοντας το σχέδιο κινήτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη και πρέπει να βρει τον κατάλληλο τρόπο επισημαίνοντας ότι αρχικά θα πρέπει να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Δημόπουλος: Μαζικός εμβολιασμός

Την ελπίδα να μη χρειαστούν περαιτέρω μέτρα και προνόμια για τους εμβολιασμένους εξέφρασε ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον μαζικό εμβολιασμό.
«Έχουμε μπροστά μας 2-3 μήνες για να πετύχουμε έναν μαζικότερο εμβολιασμό. Υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι ανησυχούν ακόμα και το σκέφτονται. Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα ότι σχεδόν πλέον νοσηλεύουμε μόνο ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί ατελώς και δεδομένου ότι ελέγχεται η πανδημία, νομίζω ότι σιγά σιγά θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί ενδεχομένως περαιτέρω μέτρα. Ελπίζω να μη χρειαστεί να μπούμε στη διαδικασία κινήτρων για τους εμβολιασμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, επισήμανε ότι αν έχουμε έναν κλειστό αγώνα μπάσκετ το φθινόπωρο, είναι λογικό σε εκείνη τη φάση να πρέπει ο θεατής να έχει έναν έλεγχο, κάποια απόδειξη ότι δεν είναι μολυσμένος από τον ιό για αποφευχθεί η μετάδοση σε έναν κλειστό χώρο.

Το πρώτο πακέτο άρσης περιορισμών για εμβολιασμένους

Το πρώτο πακέτο άρσης περιορισμών σε εμβολιασμένους για Covid - 19 εντός Ιουλίου σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Τα εν λόγω μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, με τα βήματα κανονικότητας για τους πλήρως εμβολιασμένους - εφόσον περάσει το απαραίτητο διάστημα που απαιτείται για απόκτηση ανοσίας - να αφορά, ελεύθερη είσοδο χωρίς μέτρα σε μαζικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, γήπεδα και κέντρα διασκέδασης.

Οι μάσκες

Οι συζητήσεις για τα προνόμια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με πιθανή έναρξη εφαρμογής τους να τοποθετείται, όταν και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους, στα μέσα Ιουλίου, όπως επιβεβαίωσε και κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας στον τηλεοπτικό σταθμό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άρση περιορισμών για εμβολιασμένους συνεπάγεται την μη υποχρέωση τους να φορούν μάσκα.
Τα μέτρα, σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνουν ως έχουν κλειστούς χώρους και καταστήματα εστίασης, με πιθανή τροποποίηση τους να συζητηθεί, το επόμενο διάστημα εντός πλαισίου ενός διαφορετικού πακέτου μέτρων.

Έως τις 21/6 οι αεροπορικές οδηγίες

Παρατείνονται έως τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 το πρωί, οι αεροπορικές οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εξωτερικού και προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού, σε νησιωτικούς προορισμούς που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

ΕΟΔΥ: 297 κρούσματα και 17 θάνατοι στις 13/6

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή (13/6/2021) 297 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid – 19, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 414.933 (ημερήσια μεταβολή + 0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.370 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.422 νεκροί.
Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
2_44.JPG1_49.JPG


Στους 358 οι διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 358 (64.4% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.
To 88.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.562 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 103 (ημερήσια μεταβολή -11.21%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 115 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

4_25.JPG

ΕΟΔΥ: 140 μολύνσεις στην Αττική, 22 στη Θεσσαλονίκη

Η Αττική διατηρεί και πάλι τα πρωτεία στα κρούσματα κορωνοϊού καθώς από τα μόλις 297, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή (13/6) στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται τα 140.
Στη Θεσσαλονίκη διαγνώστηκαν μόλις 22 μολύνσεις ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τέσσερις περιφέρειες της χώρας καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στην Αττική:

• Ανατολική Αττική 22
• Βόρειος Τομέας Αθήνας 12
• Δυτική Αττική 3
• Δυτικός Τομέας Αθήνας 22
• Κεντρικός Τομέας Αθήνας 46
• Νήσων 2
• Νότιος Τομέας Αθήνας 21
• Πειραιάς 12

Τα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα:
6_13.JPG

3_34.JPG
8_10.JPG7_11.JPG
kabyles_16.JPGdiaspora_16.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης