Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους - Χωρίς μάσκες από τον Ιούλιο - Όλα τα σενάρια

Έρχονται προνόμια για τους εμβολιασμένους - Χωρίς μάσκες από τον Ιούλιο - Όλα τα σενάρια
Σε ποιους χώρους οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση
Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εφαρμογή σειράς προνομίων για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, κάτι που θα ξεκινήσει σταδιακά από τον Ιούλιο με ορίζοντα το φθινόπωρο.
Ήδη, μετά τη διακοπή των self-test για τους πλήρως εμβολιασμένους νέους και εργαζόμενους, όπως έχει ανακοινωθεί, οι εμβολιασμένοι μπορούν να πηγαίνουν στα γυμναστήρια χωρίς μάσκες με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά και να εισέρχονται από την 1η Ιουλίου με επίδειξη του πιστοποιητικού στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας.
Μετά από αυτά τα πρώτα βήματα, η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να πείσει όσους διστάζουν ακόμη να εμβολιαστούν, επισπεύδει τις διευκολύνσεις για όσους το έχουν πράξει και είναι κάτοχοι του πιστοποιητικού εμβολιασμού και μάλιστα, εξετάζει σειρά προτάσεων.
Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, ενώ ανάλογα με τα προνόμια που θα αποφασιστούν, θα υπάρξουν και νομοθετικές ρυθμίσεις, όπου χρειαστεί, ειδικά για την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τι βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων

Για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, οι προτάσεις που κατά πληροφορίες εξετάζονται είναι:

  • Να είναι προαιρετική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μέτρο που εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες μπορεί να ισχύσει και από την 1η Ιουλίου, διαφορετικά θα πάρει μερικές ημέρες παράταση.
  • Να επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος σε εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων, όπως ισχύει και στη Γαλλία, όπως για παράδειγμα σε αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστά ή ανοιχτά γήπεδα, φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρα, εμπορικές εκθέσεις Οι ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται με επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ ή rapid test που θα χρεώνονται οι ίδιοι, ενώ μπορεί να κάθονται σε διαφορετική πλευρά του χώρου από εκείνη με των εμβολιασμένων .
  • Η ελεύθερη είσοδος των εμβολιασμένων και σε κλειστούς χώρους της εστίασης, στα μπαρ και στα κέντρα διασκέδασης
  • -Να ταξιδεύουν ελεύθερα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, χωρίς τη διεξαγωγή οποιουδήποτε τεστ (μοριακό, rapid, self), αφού από την 1η Ιουλίου θα είναι σε ισχύ το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης