Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Τι θα πει αύριο 22/6 στην απολογία του ο 33χρονος - ΕΛΑΣ: Ποια στοιχεία οδήγησαν στη σύλληψή του

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Τι θα πει αύριο 22/6 στην απολογία του ο 33χρονος - ΕΛΑΣ: Ποια στοιχεία οδήγησαν στη σύλληψή του
Δεν υπάρχει συνεργός υποστηρίζει η ΕΛΑΣ, αν και διαμηνύει πως η έρευνα συνεχίζεται
Σχετικά Άρθρα

(upd4) Ύστερα από 37 ημέρες θεάτρου και σκηνοθεσίας σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, πλησιάζει η στιγμή για την απολογία του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.
Ο 33χρονος καθ’ομολογία δολοφόνος της 20χρονης αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο Τρίτη 22/6 ενώπιον του ανακριτή και να απολογηθεί για ότι έπραξε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.
Στην απολογία του φέρεται πως θα υποστηρίξει πως η αποτρόπαια ενέργεια του δεν ήταν προσχεδιασμένη, πως δεν υπήρχε κανένα κίνητρο για αυτή, θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο παρελθόν και στο τι προηγήθηκε της ενέργειας του ενώ εκτιμάται πως θα αναφερθεί και στο «θέατρο» που έστησε όλες τις επόμενες ημέρες, αναφέροντας πως ότι έπραξε, το έκανε για το παιδί του.
Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, καθώς όπως επισημαίνει η έρευνα συνεχίζεται, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τρίτο πρόσωπο, κάποιος συνεργός πίσω από αυτό το έγκλημα.

Σκρέκας (ΕΛΑΣ: Συνδυασμός στοιχείων οδήγησε στον δράστη

Τη θέση πως η αστυνομία έφτασε στον δράστη χάρη σε έναν συνδυασμό στοιχείων και όχι μόνο σε ένα σημείο – κλειδί διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας αναφερόμενος στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, στη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και στη σύλληψη του 33χρονου συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκρέκας υπογράμμισε ότι η αστυνομία έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο της ληστείας αλλά εφόσον δεν μπορούσε να αποδειχθεί, προχώρησε στο δεύτερο σενάριο, αυτό της ανθρωποκτονίας.
Όπως είπε, η έρευνα της Ασφάλειας στηρίχθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση και τα ψηφιακά πειστήρια.
Δεν υπάρχει ένδειξη για συνεργό
Παράλληλα ο κ.Σκρέκας είπε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένδειξη για ύπαρξη συνεργού, αν και τόνισε ότι η έρευνα συνεχίζεται.
Ερωτηθείς γιατί δεν ελήφθησαν φωτογραφίες κατά την είσοδο της αστυνομίας στο χώρο του εγκλήματος, ώστε να υπάρχουν αποδείξεις για το πως ήταν δεμένος ο δράστης, εξήγησε πως όταν καλεί την αστυνομία άνθρωπος που δηλώνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο προτεραιότητα είναι να διασωθεί ο άνθρωπος αυτός και να αποκλειστεί ο χώρος.

Παπαιωαννίδης (συνήγορος 33χρονου): Δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός

Τη θέση πως δεν υπήρχε κανένα κίνητρο και κανένας προσχεδιασμός από την πλευρά του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς διατύπωσε ο συνήγορος του δράστη, Αλ. Παπαιωαννίδης
«Δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπάρχει ζήτημα εξ αρχής αν υπήρξε τρίτο πρόσωπο.
Για την ύπαρξη τρίτου προσώπου δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε από τους αστυνομικούς ούτε από τον Εισαγγελέα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παπαιωαννίδης.
Όπως είπε αναφερόμενος στα γεγονότα της 11ης Μαΐου, «μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα και κανείς δεν μπορεί να ξέρει την ψυχολογία του» ενώ σημείωσε πως ο 33χρονος «στην απολογία του στους αστυνομικούς παρέθεσε μια σειρά γεγονότων από το παρελθόν που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι «όχι μόνο ως συνήγορος, αλλά και ως πολίτης, δεν μπορώ να ξέρω τι σκεφτόταν εκείνη την στιγμή».
Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 33χρονου, Βασίλης Σπύρου είπε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον 33χρονο είναι το παιδί του.
Όπως είπε, ο 33χρονος δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και «η μέριμνά του αφορά το μέλλον του παιδιού, γιατί έχει ακούσει διάφορα, ότι το παιδί θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια, ότι θα το χάσει από τη ζωή του».
Υπογράμμισε ότι το θέμα του παιδιού δεν είναι υπερασπιστικό όπλο, ενώ σημείωσε ότι ο πιλότος δεν ζήτησε τίποτα, παρά μόνο να φροντίσει τι θα γίνει με το παιδί και μάλιστα, έχει τρομοκρατηθεί με το ενδεχόμενο το παιδί να πάει σε άλλη οικογένεια.
Όπως είπε, έχουμε να κάνουμε με ένα ομολογημένο έγκλημα, ο πιλότος δεν ρώτησε για την ποινή του, κατανοεί και επιθυμεί να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε, ούτε έχει προσπαθήσει να δικαιολογήσει τις πράξεις του και έχει ζητήσει συγγνώμη.
Σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, οι οικογένειες της Καρολάιν και του Μπάμπη είναι σε κάποια συνεννόηση σχετικά με το παιδί.
Πρόσθεσε ότι οι γονείς του 33χρονου επιθυμούν να μεγαλώσουν το παιδί.

Ιατροδικαστής: Η Καρολάιν κοιμόταν 6 λεπτά πριν θανατωθεί

Η Καρολάιν, που έπεσε θύμα του συζύγου της στα Γλυκά Νερά, κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη «διαδικασία μηχανισμού του θανάτου», αναφέρει στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής, δίνοντας απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος ότι προηγήθηκαν της δολοφονίας.
Τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και η κατάθεση της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που φαίνεται να μην συμφωνούν με όσα ισχυρίστηκε στην ομολογία του ο δράστης, έχει ήδη ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.
Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε, ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Τι αναφέρει η ιατροδικαστής για το θύμα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11, οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών.
Λίγα λεπτά νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 3:58, οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται.
Όπως καταθέτει η ιατροδικαστής, «από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά, ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Ιατροδικαστής για τον 33χρονο: Δεν θα μπορούσε να παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας

Η μάρτυρας αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον 33χρονο δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας για την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο άνδρας δεν έφερε ούτε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά.
Η ιατροδικαστής υπογραμμίζει πως αποκλείεται «ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας».

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο πιλότος - Το πρώτο επισκεπτήριο

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρατείται στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, στη γυναικεία πτέρυγα.
Ο ίδιος μίλησε από τα κρατητήρια λέγοντας πως «η συγγνώμη είναι μικρή λέξη, είμαι συντετριμμένος. Με νοιάζει μόνο το παιδί. Ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω».
Στο μεταξύ, εκτός από τους δικηγόρους του, το Σάββατο 19/6 τον επισκέφτηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο αδελφός του, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν στο πλάι της μητέρας της 20χρονης.

Η συμπληρωματική απολογία

Στην τελευταία συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Ιουνίου, ανέφερε τα εξής:

Ερώτηση: Μπορείς να μας περιγράψεις ακόμη μια φορά τη στιγμή που αγκάλιασες τη σύζυγό σου και μετά από 5 λεπτά κατάλαβες ότι δεν κουνιόταν;

Απάντηση: Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι.
Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο.
Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει.
Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία.
Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει.
Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει.
Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι.
Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι.
Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις".
Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται.
Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο.

Ερώτηση: Στην προηγούμενη έκθεση εξέτασης, μας περιέγραψες πώς δέθηκες πριν έρθουν οι Αστυνομικοί. Θυμάσαι αν τα χέρια σου τα έδεσες μπροστά ή πίσω από τα πόδια σου;

Απάντηση: Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου.
Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους.
Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου.

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία 26 σελίδων που απέστειλε στη Δικαιοσύνη η Αστυνομία

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία για το έγκλημα τα Γλυκά Νερά που διαβιβάστηκε στον 12ο Τακτικό Ανακριτή, η 20χρονη Καρολάιν είχε έναν “αγωνιώδη” θάνατο.
Η 20χρονη, για την οποία ο δράστης της δολοφονίας της φέρεται να αναφέρει στους αστυνομικούς "δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα",  πέθανε μεταξύ 4 και 5 τα ξημερώματα της 11ης Μαίου και βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εκείνο το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει από ασφυξία η Καρολάιν φαίνεται να έκανε τρεις αναζητήσεις από το κινητό της: "Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking” αναφέρουν οι αστυνομικοί.
“Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38” σημειώνουν.
Στο 26 σελίδων διαβιβαστικό που έστειλε στις δικαστικές αρχές,  η Αστυνομία αναφέρονται λεπτομερώς τα ευρήματα των αστυνομικών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά όταν έσπευσαν εκεί ειδοποιημένοι από τον δράστη για ληστεία.
Περιλαμβάνονται επίσης όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν στην διάρκεια των ερευνών τους για την εξιχνίαση του εγκλήματος που θεωρείται ιδιαίτερο εξαιτίας του τρόπου που φέρθηκε ο δράστης.
Ο 33χρονος πιλότος εμφανίζει, με όσα ισχυρίστηκε στην προανάκριση, την 20χρονη ως ευέξαπτη με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που εμφανίστηκε "όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι".
Επίσης, φαίνεται να υποστηρίζει πως δική του ιδέα ήταν να απευθυνθούν σε ψυχολόγο και έτσι "ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία .. για συνεδρίες" όπως αναφέρει για την γυναίκα που καταγγέλθηκε ότι δεν έχει πτυχίο Ψυχολογίας.

Το ημερολόγιο της 20χρονης

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται σημειώσεις και το κρυπτογραφημένο ημερολόγιο της 20χρονης όπου το θύμα εμφανίζεται να δυσκολεύεται να διαχειριστεί την αποβολή που είχε και να μην μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει ή όχι με τον 33χρονο:
"Σκέφτομαι να φύγω.
Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με τον Μπάμπη.
Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση"αναφέρει χαρακτηριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2019,  αφού περιγράφει έναν έντονο καυγά που είχε με τον δράστη.
Στις 3 Ιουλίου 2020 η Καρολάιν γράφει:
"Σήμερα η μικρή μου έκλεισε ένα μήνα και σήμερα είναι η μέρα που είπα στο Μπάμπη πως θέλω να φύγω από το σπίτι.
….Ένιωθα και νιώθω άθλια.
Μόλις έφυγε για να πάει το χαρτί που μας έστειλαν για μια εξέταση της μικρής, άρχισα να ψάχνω σπίτια.
Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στο Χαλάνδρι".
Σε άλλη σημείωσή της η 20χρονη γράφει:
"Χθες τσακωθήκαμε με τον Μπάμπη.
Εξαιτίας των ορμονών μου ξέσπασα πάνω του.
Του φώναξα, τον χτύπησα και του είπα πως δεν θέλω το μωρό μας.
Δε μιλήσαμε καθόλου για αυτό χθες και σήμερα ξυπνήσαμε καλά, φάγαμε, περάσαμε ωραία αλλά το απόγευμα με ρώτησε για χθες.
Δεν είμαι καλά, είμαι πολύ στεναχωρημένη, προφανώς δεν θα έκανα ποτέ κακό στο μωρό μου.
Η αγάπη μου για αυτό είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο.
Είμαι τόσο επηρεασμένη από τις ορμόνες μου που ο Μπάμπης θα έπρεπε να το ξέρει.
Ντρέπομαι να του το πω".
Στην δικογραφία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν η οποία φαίνεται πως δεν είχε διαπιστώσει ιδιαίτερα προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι.
Η γυναίκα αναφέρθηκε στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2012 που το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε ειδικό για να διαχειριστεί τόσο την αποβολή όσο και τη νέα εγκυμοσύνη που εξελισσόταν με επιπλοκές.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από το σύνολο του προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος.


Πως εμφανίστηκε σ
τα δικαστήρια ο δράστης

Με ισχυρή αστυνομική συνοδεία μετήχθη λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής 18/6 στην Ευελπίδων ο 32χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
Ψύχραιμος, με το κεφάλι ψηλά και αμίλητος, με λευκό αλεξίσφαρο και μάσκα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σε βάρος του και ακολούθως μετήχθη ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε, κατά τα προβλεπόμενα, προθεσμία για να απολογηθεί για τα δύο κακουργήματα και τα δύο πλημμελήματα που τον βαρύνουν, την Τρίτη 22/6.
Στο μεταξύ παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.
Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, και μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι θέλει την παραδειγματική τιμωρία του.
Σύμφωνα με το δικηγόρο του 32χρονου, Βασίλη Σπύρου, ο κατηγορούμενος είναι «συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν» ενώ η προσωπική του εκτίμηση είναι πως ο εντολέας του «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του.

Τι συνέβη στη ΓΑΔΑ

Όσον αφορά τι συνέβη στη ΓΑΔΑ όταν ο 33χρονος πιλότος κλήθηκε εκτάκτως για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ο Alpha μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί δεν του παρουσίασαν τα τελευταία στοιχεία που είχαν στα χέρια τους, αλλά τον ρωτούσαν αν είχαν προβλήματα στη σχέση τους.
Σε αυτό το σημείο, ο πιλότος ισχυρίστηκε - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - ότι η Καρολάιν ήταν ασταθής λέγοντας χαρακτηριστικά: «5 μέρες ήταν καλά και 2 μέρες η συμπεριφορά της ήταν στο κόκκινο»
Όταν παραδέχθηκε ότι την σκότωσε αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον τσακωμό τους λέγοντας ότι όταν το παιδί έπαιζε στο ισόγειο και εκείνος το σήκωσε λίγο άγαρμπα η Καρολάιν έγινε έξαλλη και του είπε: «Πως σηκώνεις το μωρό έτσι; Τι πατέρας είσαι εσύ;».
Τότε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ξέσπασε καυγάς που λίγο αργότερα τελείωσε.
Στη συνέχεια, η Καρολάιν πήγε στον επάνω όροφο και κοιμήθηκε.
Ο πιλότος - σύμφωνα πάντα με τον ίδιο - πήρε το μωρό και πήγε στη σοφίτα.
Το ακούμπησε δίπλα της και εκείνη ξύπνησε.
«Γιατί με ξυπνάς;» του είπε η Καρολάιν εκνευρισμένη - όπως ισχυρίζεται ο σύζυγος της-
«Πάρε το μωρό από εδώ γιατί με ξυπνάς;».
Εκείνη τότε -σύμφωνα πάντα με τον σύζυγο- σηκώθηκε από το κρεβάτι πήρε το μωρό και με μια βίαιη κίνηση το πέταξε στην κούνια.
Τότε εκείνος ισχυρίζεται ότι φοβήθηκε για το μωρό και την έσπρωξε στο κρεβάτι.
«Της έκλεισα μετά χέρια το στόμα και τη μύτη και της έβαλα και μια μπλούζα στο στόμα.
Νόμιζα ότι λιποθύμησε αλλά μετά κατάλαβα ότι είχε πεθάνει»
φέρεται να είπε ο πιλότος στους αστυνομικούς.

«Ο ίδιος έπνιξα το σκυλί»

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν αποκάλυψε ότι ο ίδιος έπνιξε το σκυλί και μετά μπήκε μέσα και το κρέμασε στην κουπαστή της σκάλας, ώστε να τον πιστέψει η Αστυνομία.
Μετά τους αποκάλυψε ότι πήρε την κάρτα sim από την κάμερα και την πέταξε μάλλον στον υπόνομο, ή στην τουαλέτα του σπιτιού.
«Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή σκέφτηκα το παιδί και τι θα γίνει αν πάω κι εγώ φυλακή και αποφάσισα να σκηνοθετήσω τη ληστεία. Το σκυλί, για να γίνω πιο πειστικός το κρέμασα από το λουρί του.
Την κάρτα από την κάμερα την έβγαλα και την πέταξα στην τουαλέτα. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μετά δέθηκα πρόχειρα μόνος μου. Είχα κάνει πρόβα πως θα δεθώ», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.
Τέλος, ο 33χρονος πιλότος είπε πως δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα μέσα στο σπίτι.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αφορά τα κακουργήματα της:

  • Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και
  • Κακοποίησης ζώου.

Τα πλημμελήματα που του αποδίδονται είναι:

  • Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Ήδη σε βάρος του 33χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται: ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του (πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
Επίσης, οι Αρχές θεωρούν τον δράστη της αποτρόπαιας δολοφονίας ύποπτο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν, αλλά και του τρόπου που παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία.
Κατά το σκεπτικό των Αρχών, οι ενέργειες του πιλότου δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Όλο το χρονικό

Το χρονικό της δολοφονίας που παρουσίασε η ΕΡΤ συγκλονίζει.

00.00: Η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα.
00.25: Έστειλε το τελευταίο μήνυμα στον πιλότο στο οποίο τον αποκαλούσε ανόητο.
00.30: Φαίνεται από τις κάμερες ο πιλότος να κρατάει αγκαλιά το μωρό.
01.30: Ο 33χρονος βγάζει την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό. Φαίνεται ότι από εδώ και πέρα αρχίζει και σχεδιάζει τη δολοφονία της συζύγου του.
04.00: Ο 33χρονος ανεβαίνει στη σοφίτα. Εκεί είχαν ακόμα έναν καυγά και η Καρολάιν φέρεται να ζήτησε από τον 33χρονο πιλότο να φύγει από το κρεβάτι και εκείνη τη στιγμή. Ακολούθησε η δολοφονία της Καρολάιν. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δράστης φέρεται να δήλωσε: «Για 5 λεπτά ένιωθα τον πνιγμό της Καρολάιν καθώς είχα περάσει τα χέρια μου στον λαιμό της» φέρεται να υποστήριξε.
04.11: Η στιγμή που Καρολάιν χάνει τη ζωή της

Στη συνέχεια ο 33χρονος κατέβηκε στο σαλόνι και έπνιξε τον σκύλο με το λουρί, τον κρέμασε στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.
6.16: Ο 33χρονος τηλεφωνεί στην άμεση δράση. Μέχρι τότε δεν είχε δεθεί, όπως είχε πει αρχικά στις καταθέσεις του, απλά είχε κολλήσει μια μονωτική ταινία στο στόμα, ώστε να δυσκολεύεται να μιλήσει.
Όταν πήγαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί, τον βρήκαν πρόχειρα δεμένο, όπως ανέφεραν. Δεν μπορούσε να τον είχε δέσει έτσι ένας κακοποιός, γι' αυτό και βρέθηκε ένα μόνο αποτύπωμα στη μονωτική ταινία.
6.20: Ήρθαν οι πρώτοι αστυνομικοί και τους περιέγραψε όλο αυτό το σκηνικό που είχε φανταστεί και είχε σκηνοθετήσει, με βάση τη ληστεία που είχε σημειωθεί σε βάρος του εκπαιδευτή του στο Αλεποχώρι, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί.

Τον «έπιασε» η τεχνολογία

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης χάρη σε μια σειρά στοιχεία που είχε στη διάθεση του με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής:
Συγκεκριμένα:
α) Από το καταγραφικό των καμερών που υπήρχαν στο σπίτι του ζευγαριού, προέκυψε ότι οι κάρτες μνήμης έχουν αφαιρεθεί σε διαφορετική ώρα από την οποία έχει καταθέσει ο πιλότος ότι εισέβαλαν οι ληστές στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.
β) Το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν στο χέρι της, φαίνεται πως έχει καταγράψει παλμούς και ώρα όπου έχει κατατεθεί ότι η 20χρονη είχε ήδη χάσει τη ζωή της.
γ) Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του πιλότου, δείχνει και τηλεφωνικές επικοινωνίες, για τις οποίες δεν είχε κάνει λόγο στις καταθέσεις του όλο αυτό το χρονικό διάστημα
δ) Τα στοιχεία στο κινητό της Καρολάιν δείχνουν πως υπήρξε προστριβή της Καρολάιν με τον πιλότο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 32χρονος βρισκόταν στο υπόγειο και η άτυχη κοπέλα στη σοφίτα λίγες ώρες πριν τη δολοφονία. Τα μηνύματα που έστελναν ο ένας στον άλλο ήταν στα αγγλικά. Ένας από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκε ήταν η λέξη «stupid».

Η αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε την Τετάρτη (16/6) το πρωί, όταν η αστυνομία ζήτησε από τον 33χρονο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο, όπου και βρισκόταν για το μνημόσυνο της συζύγου του, να εξεταστεί εκ νέου.
Ήδη οι αρχές είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα μαζί του για την ανάγκη να δώσει νέα κατάθεση, αλλά κατόπιν του αιτήματος του να παραβρεθεί στο μνημόσυνο της συζύγου του, είχε ζητήσει μια ημέρα παράταση.
Πράγματι, οι αρχές του έδωσαν την προθεσμία που ζήτησε, ενώ για να μην κινήσουν υποψίες, διέρρευσαν πως υπήρχε ένα τρίτο πρόσωπο, για το οποίο καλούνταν να καταθέσει ο 33χρονος.
Αυτό άλλωστε είπε ο δράστης στη μητέρα της Καρολάιν, όταν και αποχώρησε από την Αλόννησο για τη ΓΑΔΑ.

Τα κενά

Πάντως παρά τη σκηνοθεσία και την «υποκριτική» έως και την τελευταία στιγμή, ο 33χρονος είχε αφήσει πολλά κενά στο αφήγημα του για ο σενάριο της «ληστείας μετά φόνου», αν και είχε εμφανισθεί αρκετά ψύχραιμος στις δηλώσεις του μετά τη δολοφονία.
Την επομένη της δολοφονίας δήλωνε έξω από το σπίτι του ότι είχε εμπιστοσύνη στην αστυνομία και τη δουλειά της, ευχόταν να μην περάσει κανείς ότι έζησε εκείνος ενώ στον επικήδειο ανέφερε πως η 11 μηνών κόρη του δεν θα γνωρίσει ποτέ «πόσο υπέροχη μανούλα είχε».
Υπενθυμίζεται πως στην κατάθεση του είχε αναφέρει πως τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι τους, με σκοπό να τους ληστέψουν, τον έδεσαν και σκότωσαν τη γυναίκα του, παρά το γεγονός πως εκείνοι δεν αντιστάθηκαν.
Εκείνος λέει ότι λιποθύμησε και όταν συνήλθε κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπαίνουν στη βίλα, βρίσκουν τον ίδιο δεμένο και τον σκύλο της οικογένειας κρεμασμένο.
Η Καρολάιν βρίσκεται μπρούμυτα στο κρεβάτι και δίπλα της το 11μηνών μωρό της.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί και παρά τη στάση του 33χρονου, εκτιμούν από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο σπίτι, πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το σενάριο της ληστείας.
Μάλιστα αναφέρεται πως από τη στιγμή που ο αστυνομικός πήρε στα χέρια του το 11 μηνών μωρό και έλυσαν το δράστη, υπήρχε ήδη η αίσθηση ότι ο 33χρονος σύζυγος ήταν και ο δράστης της δολοφονίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement