Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεοδωρίδου: Υπό μελέτη η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων - Κανείς δεν πρέπει να μείνει ανεμβολίαστος

Θεοδωρίδου: Υπό μελέτη η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων - Κανείς δεν πρέπει να μείνει ανεμβολίαστος

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα - Ηπιότερο και μόνο για ανεμβολίαστους ένα πιθανό 4ο κύμα - Μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρή ανοσία με τις δύο δόσεις

Στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα και στις εξελίξεις αναφορικά με τα εμβόλια αναφέρθηκαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.
Η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι το καλοκαίρι είναι σύμμαχος στην μάχη κατά της πανδημίας, αλλά η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος οφείλεται κυρίως στους εμβολιασμούς, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Η ινδική μετάλλαξη με την αυξημένη μεταδοτικότητα δημιουργεί μία ανησυχία για τη δημιουργία τέταρτου κύματος, όμως η ένταση ενός τέτοιου κύματος θα είναι ασθενέστερη σε νοσηλείες και θανάτους και θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η προστασία από το εμβόλιο της Pfizer έναντι της ινδικής μετάλλαξης είναι στο 86% και της AstraZeneca στο 66%.
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα χορήγησης δεύτερης δόσης με άλλο εμβόλιο, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι σε 20 από τις 28 της ΕΕ συσταίνεται να γίνεται η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο και αυτή είναι η σύσταση της Επιτροπής.
Η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό μελέτη, υπάρχουν όμως στοιχεία με ευοίωνες προβλέψεις για το συνδυασμό εμβολίων.
«Καμία δεύτερη δόση δεν πρέπει να καθυστερήσει ή να χαθεί.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει ανεμβολίαστος.
Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα κάνει διακοπές.
Το τείχος ανοσίας πρέπει να υψωθεί» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης