Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Σίγουρο το 4ο κύμα της πανδημίας - Θα αφορά ανεμβολίαστους

Βασιλακόπουλος: Σίγουρο το 4ο κύμα της πανδημίας - Θα αφορά ανεμβολίαστους
Μικρή η πιθανότητα να βρεθεί σε ΜΕΘ εμβολιασμένος με μια δόση είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως θα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους πολίτες.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος είπε πως τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλά, τονίζοντας πως «συνεχίζουμε να έχουμε τουλάχιστον 60 καινούριες εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι».
Όπως είπε, η πιθανότητα να βρεθεί σε ΜΕΘ εμβολιασμένος με μια δόση είναι μικρή ενώ υποστήριξε ότι «η ύφεση δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην εμβολιαστούμε».

Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα φτάσουμε το 70% τείχος ανοσίας

«Πρέπει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.
Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα φτάσουμε το 70% ανοσίας» ανέφερε ο κ.Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας ότι στο Ισραήλ, παρόλο που οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν φτάσει στο 56% και είχαν μηδενίσει τα κρούσματα, χθες καταγράφηκε μια νέα μικρή έκρηξη κρουσμάτων λόγω της παράλλαξης Δέλτα.
«Αν δεν εμβολιάσουμε το ποσοστό που χρειάζεται για να μη βρίσκει ο ιός χώρο να μεταδίδεται, τα πιο μεταλλαγμένα στελέχη του ιού μπορούν να εισχωρήσουν» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι το 55% δεν είναι αρκετό για να λήξει για πάντα την επιδημία.
«Πρέπει να πάμε σε υψηλότερα νούμερα.
Και πρέπει να πάμε μέσα στο καλοκαίρι.
Γιατί αν το καλοκαίρι χρειαζόμαστε 70%, το Δεκέμβρη ή το Νοέμβρη θα χρειαζόμαστε 80-85%» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Σίγουρο το 4ο κύμα

«Το τέταρτο κύμα θα έρθει σίγουρα και θα αφορά τους μη εμβολιασμένους ή τους ανοσοκατεσταλμένους που δε μπόρεσαν με το εμβόλιο να κάνουν πλήρη κάλυψη» υπογράμμισε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα ένας εμβολιασμένος να νοσήσει σοβαρά.
Όσον αφορά τα αντισώματα ανέφερε ότι στο εξάμηνο – εννιάμηνο είναι γύρω στο 90% ενώ σε ότι αφορά τις μάσκες, υποστήριξε ότι σιγά σιγά θα μπορέσουμε να τις βγάλουμε, εξηγώντας ότι σε εξωτερικό χώρο, όταν υπήρχε η σύσταση να φοράμε τη μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός, ο κόσμος δεν τη φορούσε.
«Επομένως, έγινε υποχρεωτική.
Όταν έχει λίγο κόσμο στο δρόμο, δεν είναι ανάγκη να φοράμε μάσκα» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, αναφέροντας πως πλέον το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα είναι μειωμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης