Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον εισαγγελέα ο πρύτανης του ΑΠΘ για τα κορωνοπάρτι: «Παράνομη δραστηριότητα πολλών χιλιάδων ευρώ»

Στον εισαγγελέα ο πρύτανης του ΑΠΘ για τα κορωνοπάρτι: «Παράνομη δραστηριότητα πολλών χιλιάδων ευρώ»
Κατήγγειλε κυκλώματα που ίσως πωλούν νοθευμένα ποτά κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ.

Τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου καταθέτοντας του στοιχεία για άτομα που διοργανώνουν τα πάρτι αποκομίζοντας παράνομα τεράστια κέρδη ενώ έκανε λόγο και για πιθανή πώληση νοθευμένων ποτών.
Όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου, η συνάντηση έγινε με δική του πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερώσει τον Εισαγγελέα και να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του τονίζοντας μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι τα στοιχεία που έδωσε «έχουν να κάνουν τόσο με την ιδιότητα του Πρύτανη όσο και ως πατέρας».
Ξεκαθάρισε ότι οι διοργανωτές των πάρτι «δεν έχουν να κάνουν με φοιτητικές παρατάξεις, δεν έχουν σχέση με φοιτητικούς συλλόγους οι οποίοι αγαπούν και νοιάζονται το πανεπιστήμιο» και κατήγγειλε ότι η υπόθεση αφορά «παράνομη οικονομική δραστηριότητα» εντός του Πανεπιστημίου.
«Με τα στοιχεία που εμείς έχουμε και τα οποία κατέθεσα στον κ. Εισαγγελέα δείχνουν ότι υπάρχει μια παράνομη οικονομική δραστηριότητα πολλών χιλιάδων ευρώ η οποία συνοδεύεται πιθανόν και από νοθευμένα ποτά. Δηλαδή άλλη μία υγειονομική βόμβα» είπε ο κ. Παπαϊωάννου ότι «ως Πρύτανης οφείλω να διαφυλάξω το πανεπιστήμιο από όλους αυτούς τους επιτήδειους».
«Αυτό που συμβαίνει (σ.σ. τα πάρτι) δεν είναι αθώο, είναι μια αισχρή εκμετάλλευση της ανάγκης των νέων για εκτόνωση όπου το εύκολο παράνομο κέρδος δεν λογαριάζει την ίδια τη ζωή» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, έθεσε το θέμα της μη τήρησης των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού καθώς και το θέμα της ασφάλειας αφού υπήρξαν περιστατικά τραυματισμών ατόμων που βρέθηκαν σε αυτά τα πάρτι όπως πρόσφατα με μια κοπέλα που έπεσε σε φρεάτιο.
Ο κ. Πρύτανης, όπως είπε, για να σταματήσει το φαινόμενο ζήτησε την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δηλαδή «δικαστικών, αστυνομικών και πανεπιστημίου».

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης