Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Νέο lockdown από φθινόπωρο εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμένοι

Βασιλακόπουλος: Νέο lockdown από φθινόπωρο εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμένοι
Φοβάμαι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα επιλέξουν να είναι μεικτής λειτουργίας είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση ότι εάν δεν αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων, τότε υπάρχει κίνδυνος για νέο lockdown από το φθινόπωρο απηύθυνε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με τη λειτουργία της εστίασης, της ψυχαγωγίας από αύριο Πέμπτη 1 Ιουλίου
«Η συγκεκριμένη διαδικασία αποδίδει τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που αντιστοιχούν στον εμβολιασμένο σε αντιδιαστολή με τον μη εμβολιασμένο.
Δεν στερείται κάποιος συμπολίτης μας του δικαιώματος να βγει να φάει σε μια ταβέρνα, καθώς θα υπάρχουν πολλά μεικτά καταστήματα, αλλά με πιο αυστηρά μέτρα.
Τα αυτά αφορούν σε εσωτερικούς χώρους λειτουργίας, εκεί όπου η μεταδοτικότητα του ιού είναι μεγαλύτερη.
Πρέπει να λειτουργήσουμε με δύο βασικούς πυλώνες: πώς θα προστατευτούμε από την εξάπλωση της επιδημίας, δεδομένου και του φόβου για τη μετάλλη Δέλτα, και πώς θα δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους να εμβολιαστούν» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Βασιλακόπουλος.

Εμβολιασμένο και το προσωπικό

Όπως είπε, θεωρεί δεδομένο ότι στα μαγαζιά για εμβολιασμένους το προσωπικό θα έχει κάνει τα εμβόλια και τόνισε ότι για να λειτουργήσει η κοινωνία με ασφάλεια θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες.
«Πολύ φοβάμαι ότι μεγάλο μέρος των καταστηματαρχών θα επιλέξουν να είναι μεικτής λειτουργίας στο βωμό του να έχουν μεγαλύτερη γκάμα πελατών.
Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των εμβολιασμών και έρθει το φθινόπωρο, θα ξαναπάμε σε lockdown διότι το ποσοστό αυτών που θα είναι ευπαθείς θα είναι μεγάλο και το κράτος θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα που θα μας ταλαιπωρήσουν όλους» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης