Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 15 ετών

Παπαευαγγέλου: Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 15 ετών
Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνει και η πιθανότητα μετάδοσης είπε η κα.Παπαευαγγέλου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως «θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών» διατύπωσε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου.
«Υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 15 με 17 ετών.
Μέχρι στιγμής είχαμε τους εφήβους άνω των 18.
Θα το εισηγηθούμε, είμαστε στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης.
Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνει και η πιθανότητα μετάδοσης σχετίζεται και με το πόσο συμπτωματικά είναι» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Παπαευαγγέλου.
Όπως είπε, ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 με 16, ενώ το εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί από πέρυσι για την ηλικία άνω των 16.
«Προφανώς δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός» υποστήριξε η κα.Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι «άμα δώσουμε το πράσινο φως ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υπάρχει έγκριση του ΕΜΑ».
Παράλληλα σημείωσε ότι μέσα στον Ιούλιο μπορούν να εγκριθούν κι άλλα εμβόλια, και ότι προς το παρόν έχουμε μόνο της Pfizer.
«Μελετούμε τη νοσηρότητα παιδιών με υποκείμενα νοσήματα 12 με 15.
Θα εισηγηθούμε πιθανότατα να προστατευθούν και τα παιδιά αυτά, εφόσον υπάρχει ένα εγκεκριμένο εμβόλιο» είπε η κα.Παπαευαγγέλου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα στα μικρά παιδιά κάτω του έτους τα οποία είναι λίγο πιο ευάλωτα, φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα νοσηλείας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης