Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόνο στην Ελλάδα η κοινωνία χωρίστηκε σε εμβολιασμένους και αρνητές – Συγκλονίζουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία από το Ισραήλ

Μόνο στην Ελλάδα η κοινωνία χωρίστηκε σε εμβολιασμένους και αρνητές – Συγκλονίζουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία από το Ισραήλ
Το Ιατρικό Κέντρο της Ραμπάμ στη Χάιφα είπε ότι από τους έξι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με σοβαρά συμπτώματα από κορωνοιό, μόνο ένας δεν είχε εμβολιαστεί
Σχετικά Άρθρα

Μόνο στην Ελλάδα, η κοινωνία χωρίστηκε σε πειθήνιους εμβολιασμένους και σε αρνητές… και η διαίρεση αυτή αποτελεί την λάθος συνταγή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των μεταλλάξεων.
Κάθε πολίτης δεν πρέπει να υποχρεωθεί να εμβολιαστεί αλλά είναι ευθύνη της κυβέρνησης να ενημερώσει με συνέπεια και υπευθυνότητα την κοινωνία για τα οφέλη και τις παρενέργειες και να αφήσει τον κάθε πολίτη να επιλέξει…
Παραδόξως ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο μιας αδιανόητης κινδυνολογίας προειδοποιεί ότι όσοι δεν εμβολιάζονται κινδυνεύουν και μάλιστα ωσάν να είναι ειδικός λοιμωξιολόγος να παροτρύνει τους νέους και γενικώς την κοινωνία να εμβολιαστεί.
Από την άλλη σχεδόν 5 εκατ πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί έχουν τις αμφιβολίες τους, τις ανησυχίες και ενστάσεις τους.
Δημιουργήθηκαν δύο άτυποι πόλοι στην ελληνική κοινωνία οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι.
Η διαίρεση αυτή αποτελεί απόδειξη αποτυχίας των μεθόδων και πολιτικών που ακολουθούνται, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να πείσει την κοινωνία να εμβολιαστεί καταφεύγει σε μεθόδους – βλέπε τα 150 ευρώ ή τα μέτρα για τα καφέ ή μαγαζιά για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους – που τουλάχιστον προσβάλλουν την ανθρώπινη νοημοσύνη και δημιουργούν κοινωνίες δύο ταχυτήτων.
Όμως συμβαίνει και κάτι χειρότερο.
Η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια όταν αναφέρεται στους εμβολιασμούς όχι για τις δυνητικές παρενέργειες αλλά για την αποτελεσματικότητα.
Μάλιστα τονίζουν ότι το 90% όσων βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι… περνούν το μήνυμα δηλαδή ότι όσοι εμβολιάζονται δεν κινδυνεύουν…

Τι δείχνουν τα στοιχεία από το Ισραήλ;

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ισραήλ του πιο εμβολιασμένου κράτους στον κόσμο – προσέξτε επίσημα στοιχεία – το ποσοστό των μη εμβολιασμένων ασθενών μεταξύ εκείνων που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση μειώνεται δραστικά.
Στις 4 Ιουλίου 2021 οι ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και δεν ήταν εμβολιασμένοι ανέρχονται σε ποσοστό 57% ενώ στο παρελθόν ήταν 90%.

Το Ιατρικό Κέντρο της Ραμπάμ στη Χάιφα ανέφερε ότι από τους έξι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με σοβαρά συμπτώματα από κορωνοιό, μόνο ένας δεν είχε εμβολιαστεί.
Δηλαδή από τους 6 σοβαρά ασθενείς οι 5 ήταν εμβολιασμένοι και ο ένας δεν είχε εμβολιαστεί, άρα και οι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουν σοβαρά.
Τέσσερις ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα - όλοι άνω των 75 ετών - είχαν ανοσοποιηθεί πλήρως, όπως και μια γυναίκα που μόλις γέννησε και είναι σε πιο ήπια κατάσταση.
Το Ισραήλ έχει το 56% του πληθυσμού του ανοσοποιημένο, ωστόσο όπως αποδεικνύεται οι εμβολιασμένοι νοσούν και μάλιστα και σοβαρά…
Στην Ελλάδα λοιπόν η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι όσοι εμβολιάζονται δεν κινδυνεύουν και σε ένα παραλογισμό διασποράς φόβου… αναφέρει ότι όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν.
Όμως τα στοιχεία – προσέξτε τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ – το κράτος με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων σε άλλα συμπεράσματα καταλήγει.
Μάλιστα διεξήχθη έρευνα που αναφέρει ότι μόλις 64% είναι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην παράλλαξη Delta.
Το κράτος του Ισραήλ σχεδιάζει να λάβει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ώστε να μειώσει τα αυξανόμενα κρούσματα covid 19 τα οποία σχεδόν καθολικά – ποσοστό 90% - είναι παράλλαξης Delta ενώ δεν αποκλείει και 3η δόση εμβολίων στους υπάρχοντες εμβολιασμένους ή σε ειδικές περιπτώσεις.

Το 40% όσων μολύνθηκαν ήταν εμβολιασμένοι

Μεταξύ αυτών που έχουν μολυνθεί, σχεδόν οι μισοί είναι μαθητές, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων είχαν ήδη εμβολιαστεί - περισσότερο από 40% αναφέρει η Jerusalem Post.
Άρα όσοι εμβολιάζονται κινδυνεύουν και να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ισραήλ.
Στο παρελθόν οι αξιωματούχοι υγείας και εμπειρογνώμονες είχαν τονίσει επανειλημμένα ότι τα εμβόλια δεν ήταν 100% αποτελεσματικά και σε μια χώρα, όπως το Ισραήλ με τόσο υψηλό ποσοστό ανοσοποιημένου πληθυσμού - περίπου 56% - ήταν φυσιολογικό κάποιοι από αυτούς να μολυνθούν και να νοσήσουν.
Ωστόσο, όπως σημειώθηκε, τα νέα δεδομένα αποκάλυψαν ότι καθώς η παραλλαγή Delta εξαπλώνεται, ο εμβολιασμός φάνηκε να είναι λιγότερο αποτελεσματικός στην πρόληψη κατά του Covid 19 αν και τα παιδιά και τα εμβολιασμένα άτομα είναι απίθανο να νοσήσουν σοβαρά.
Ωστόσο οι νέοι όπως αποδεικνύεται διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα, δεν κινδυνεύουν ούτε να νοσήσουν σοβαρά, ενώ οι πιθανότητες θανάτου κινούνται στα όρια του μηδενός… 0,0001%…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης