Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγιωτόπουλος: Να εμβολιαστούν οι πολίτες – Δεν αποδίδουν η πόλωση και ο στιγματισμός

Παναγιωτόπουλος: Να εμβολιαστούν οι πολίτες – Δεν αποδίδουν η πόλωση και ο στιγματισμός
Δεν αποκλείεται ένα δ’ κύμα λόγω της παράλλαξης Δέλτα είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Να εμβολιαστούν κάλεσε τους πολίτες ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πάντως σημείωσε πως η πόλωση, ο στιγματισμός και η ένταση σχετικά με τους εμβολιασμούς δεν αποδίδουν.
«Σε θέματα δημόσιας υγείας δεν αποδίδουν ο στιγματισμός, οι κατηγορίες και η ένταση» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο η πόλωση να μετατρέψει «διστακτικούς» πολίτες σε «αρνητές».
Αντιθέτως, υποστήριξε ότι πρέπει να εξαντληθεί η συζήτηση και τα επιχειρήματα αλλά και προσωπική επαφή για να απαντηθούν τα εξειδικευμένα ερωτήματα, οι απορίες, οι δισταγμοί και οι ενστάσεις πολλών ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.
«Χρειάζονται μέτρα όπως αυτά που δίνουν πρόσβαση στους εμβολιασμένους σε ορισμένες δραστηριότητες ή τους δίνουν τη δυνατότητα να μην κάνουν self test.
Αυτές οι δυνατότητες, συνιστούν φυσική συνέπεια της επιλογής τους να εμβολιαστούν» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα να αντιμετωπίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τόσο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που είναι πολύ μεταδοτικότερη αλλά και γιατί τα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται λιγότερο.
Για την ινδική μετάλλαξη θύμισε ότι οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων ειδικών αναφέρουν ότι θα γίνει κυρίαρχη έως το τέλος Αυγούστου.
Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν χωρίς καθυστέρηση λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει έως τον Σεπτέμβριο αλλά πρέπει να μην αφεθεί χώρος στο στέλεχος Δέλτα να επεκταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης