Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Αυξήθηκε κατά 60% το ιικό φορτίο στην Αττική – Να σκεφτούμε τι θα γίνει από Σεπτέμβριο

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Αυξήθηκε κατά 60% το ιικό φορτίο στην Αττική – Να σκεφτούμε τι θα γίνει από Σεπτέμβριο
Ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε την αύξηση των κρουσμάτων είναι να εμβολιαστούμε είπε ο κ. Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση της τάξης του 60% κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης.
«Η αύξηση άρχισε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα.
Η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη.
Το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα».
Θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, καθότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Θωμαΐδης.

Τι θα γίνει από Σεπτέμβριο

Όπως είπε, «πρέπει να αναλογιστούμε τι θα συμβεί από Σεπτέμβριο και κυρίως τι θα απογίνουν τα παιδιά στα σχολεία».
«Αυτό πρέπει να το τονίσει κάποιος από τώρα γιατί η επίδραση της κατάστασης στην ψυχική υγεία των παιδιών και των φοιτητών είναι δραματική.
Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο έναν χρόνο με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια και τηλεκπαίδευση» ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης, επισημαίνοντας σχετικά με τους εμβολιασμούς των εφήβων, ότι «υπάρχει αρκετή εμπειρία πλέον στην Αμερική ότι δεν υπήρχαν κάποιες παρενέργειες σε αυτές τις ηλικίες»
«Τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Αυτή την στιγμή, αν συνεχίσουμε με αυτή την κατάσταση, χωρίς να ληφθούν μέτρα σε εσωτερικούς χώρους, θα έχουμε αύξηση των αριθμών» υποστήριξε ο καθηγητής, ο οποίος εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα φτάσει στο 50% των κρουσμάτων εντός του Αυγούστου και θα επικρατήσει τον Σεπτέμβριο.

Μόνη ασπίδα ο εμβολιασμός

«Ο μόνος τρόπος για να ανασχέσουμε τη διάδοση είναι να εμβολιαστούμε και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών.
Είναι δύσκολο να φτάσουμε άμεσα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας.
Έχω την εντύπωση ότι δεν θα επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο ανοσίας, που είναι το 70%, τον Σεπτέμβριο.
Αυτή την στιγμή είμαστε περίπου στο 45%» ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τι συμβαίνει με τα κέντρα διασκέδασης, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας» και ότι «πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης