Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έξαρση κρουσμάτων στην Ίο - Σπεύδει ο ΕΟΔΥ - Στα 14 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο

Έξαρση κρουσμάτων στην Ίο - Σπεύδει ο ΕΟΔΥ - Στα 14 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο
O υπουργός Υγείας έκανε λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη
Σχετικά Άρθρα

Στην Ίο μεταβαίνει κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς στο νησί καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.
Το βράδυ της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας, λόγω πληροφοριών για δεκάδες ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, σε πλοίο που επέστρεφε από τo νησί.
Περίπου 73 άτομα, τα οποία επέβαιναν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Super Express" υποβλήθηκαν σε rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο.
Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που - όπως τόνισε - αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Στο μεταξύ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Λιμενικό έχει μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά, στην προβλήτα Ε7 - όπου καταφθάνουν τα πλοία από το Αιγαίο - και διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test για την ανίχνευση SARS-CoV-2 σε επιβάτες πλοίων κατά την άφιξή τους από τα νησιά.


Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, είπε ότι έγιναν τεστ στους νεαρούς που επέστρεψαν στη Ραφήνα από την Ίο.
«Δεν γνωρίζω αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς να νοσούν.
Έγιναν συστάσεις να παραμείνουν για 14 μέρες στις οικίες τους», σημείωσε. Στο πλοίο έγινε απολύμανση.
Το βράδυ της Τετάρτης, το Super Express κατέπλευσε στις 20.30 στο λιμάνι της Ραφήνας.
Το δρομολόγιο αυτό όμως δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Με αυτό ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα- πολύ νεαρής ηλικίας- ύποπτα κρούσματα Covid-19.
Οι 30 περίπου από αυτούς ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ίο για ολιγοήμερες διακοπές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στο rpn.gr οι ίδιοι, ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.
Κάποιοι λοιπόν αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ίο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν.
Όλοι οι υπόλοιποι γύρισαν το βράδυ στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης