Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Alpha Bank από τους απλήρωτους εργαζόμενους του Mega

tags :
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Alpha Bank από τους απλήρωτους εργαζόμενους του Mega
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μέγαρο της Alpha Bank από τους εργαζομένους του παλαιού MEGA

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικα γραφεία της Alpha Bank, μετά απο κάλεσμα των διοικητικών Συμβούλιων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΗΕΑ, έκαναν σήμερα 8/7 οι απολυμένοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί του παλαιού MEGA.
Υπευνθυμίζεται πως το Δημόσιο μετά και τη γνωμοδότηση του Νομικού συμβουλίου του κράτους, επέστρεψε στην Ειδική διαχείριση του Mega το ποσό των περίπου 6 εκατ. ευρώ.
Σειρά έχουν οι τράπεζες που θα πρέπει να επιστρέψουν περί τα 20 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι αποζημιώσεις των παλιών εργαζομένων.
Η γνωμοδότηση του Νομικού συμβουλίου του κράτους εστάλη στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Ωστόσο μέχρι στιγμής η υπόθεση πληρωμής των αποζημιώσεων των εργαζομένων με βάση τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, έχει κολλήσει καθώς η Αlpha Bank δε συναινεί να επιστρέψει τα χρήματα της ειδικής διαχείρισης της πρώην Τηλέτυπος (Mega).

Αναλυτική η Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι απολυμένοι του παλαιού «MEGA» έξω από τα κεντρικά γραφεία της ALPHA BANK και της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά της αυθαιρεσίας των τραπεζών που αγνοούν το Νόμο παρακρατώντας τα χρήματα για τους μισθούς και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.
Το αίτημα τους ήταν ένα και μοναδικό: Η εφαρμογή της νομιμότητας.
Οι τράπεζες, οφείλουν να συμμορφωθούν και να πράξουν ότι έπραξε το Δημόσιο.
Να αποδώσουν τα χρήματα που προείσπραξαν με βάση τον εκ του νόμου άκυρο πίνακα κατάταξης δανειστών ώστε, επιτέλους, να καταβληθούν στους συναδέλφους μας τα οφειλόμενα.
Δεν υπάρχει πλέον κανένα χρονικό περιθώριο και καμία δικαιολογία.
Οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν τις επιχειρήσεις υπό ειδική διαχείριση, ψηφίστηκαν από την Βουλή των Ελλήνων με ευρεία πλειοψηφία καθιστώντας σαφή την βούληση του νομοθέτη να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των τραπεζών.
Ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης