Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο πρώτος ασθενής με μετάλλαξη Δέλτα - Ιερομόναχος από το Άγιον Όρος

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο πρώτος ασθενής με μετάλλαξη Δέλτα - Ιερομόναχος από το Άγιον Όρος
Έχει σημάνει συναγερμός στο Άγιο Όρος, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα

Στην αποκάλυψη πως εισήχθη στη ΜΕΘ του Παπανικολάου ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Δέλτα", προχώρησε σε συνέντευξή του ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείο Νίκο Καπραβέλος.
Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο κ. Καπραβέλος έκανε γνωστό επίσης πως ο νοσηλευόμενος είναι ένας 49χρονος ιερομόναχος από το Άγιον όρος, εισήχθη στη ΜΕΘ στις 2 Ιουλίου και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. "Παρότι η ινδική μετάλλαξη εντοπίζεται μόλις στο 1% των κρουσμάτων που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ, ήδη χτύπησε την πόρτα των μονάδων εντατικής.
Έχει σημάνει συναγερμός στο Άγιο Όρος", τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην έξαρση της πανδημίας που παρατηρείται στη χώρα, ο ίδιος προειδοποιεί πως "η χαλάρωση, οι μεταλλάξεις και οι ανεμβολίαστοι, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αν προστεθεί στο εξαντλημένο σύστημα υγείας, θα μιλάμε για εφιάλτη".
"Αν λάβει κανείς υπόψη του τη δυναμική του συστήματος υγείας, που έχει εξαντλήσει τα όριά του, που δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, με μονάδες εντατικής χωρίς προσωπικό, τότε τα περιθώρια αντιμετώπισης είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις πολύ μεγάλες εισροές που μπορεί να έχουμε κατά το τέταρτο κύμα", πρόσθεσε.

Έκκληση για εμβολιασμούς

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος εκτίμησε πως αν προχωρήσουμε στην επίτευξη ανοσίας με φυσικό τρόπο, δηλαδή με τη νόσηση, τότε η μάχη με τον ιό θα είναι μακροχρόνια καθώς θα διαρκέσει πάνω από τέσσερα χρόνια στα οποία θα έχουμε πολλούς θανάτους και πολλές παράπλευρες απώλειες, πέρα από αυτές στην υγεία και στην οικονομία.
"Πιο ευάλωτοι είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών.
Το ποσοστό θνητότητας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ξεπερνά το 80%. Για να εκριζωθεί ο ιός, θα πρέπει να πετύχουμε την τεχνητή ανοσία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85%. Τα εμβόλια είναι ένα όπλο στα χέρια μας απέναντι σε έναν υπέρ μεταδοτικό ιό από τον οποίο θα κολλήσουμε όλοι", υπογράμμισε.
"Η πολιτεία δεν μπορεί να νίπτει τα χέρια της ή να διχάζει τους πολίτες. Πρέπει να μην προκαλεί σύγχυση με τις αποφάσεις της και οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να εμβολιαστούν. Αν δεν δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, δεν κάνουμε τίποτα", κατέληξε στην τοποθέτησή του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης