Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα: Στα 32 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων ασθενών

Γκάγκα: Στα 32 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων ασθενών
Αναφορικά με τους αρνητές εμβολίων και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, υπογράμμισε ότι «είναι ανησυχητικό φαινόμενο»

«Η Μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει ξανά σε κλινικές covid», τόνισε η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ. Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη».
«Πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας», είπε και πρόσθεσε ότι από την Μετάλλαξη Δέλτα, «πλήττονται και τα παιδιά». «Αν αρρωστήσουν 10.000, κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία», πρόσθεσε.
Η ίδια επισήμανε ότι «φορώντας μάσκες είμαστε πιο ασφαλείς αλλά η Μετάλλαξη Δέλτα είναι μεγάλο πρόβλημα».
Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, κάλεσε τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδίατρους και να ακούσουν τις συμβουλές τους.
Αναφορικά με τους αρνητές εμβολίων και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, υπογράμμισε ότι «είναι ανησυχητικό φαινόμενο».
Συμπλήρωσε δε ότι «οι άνθρωποι που θέλουν να λύσουν απορίες υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου, όμως αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις. Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους». 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης