Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η επιστροφή των περιοριστικών μέτρων εν μέσω καλοκαιριού – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν με lockdown

Η επιστροφή των περιοριστικών μέτρων εν μέσω καλοκαιριού  – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν με lockdown
Προπομπός για τη λήψη των περιοριστικών μέτρων ήταν η προειδοποίηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Γεγονός είναι από το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 η επιστροφή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid -19 και ενώ η μετάλλαξη Delta επικρατεί.
Η κυβέρνηση προχώρησε στην επιβολή μερικού lockdown στη Μύκονο με σκοπό την αναχαίτιση των κρουσμάτων του ιού στο νησί, τα ποία σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 και απαγόρευση μουσικής παντού από τις 18:00 το απόγευμα και όλο το 24ωρο έως και τις 26 Ιουλίου οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Τι θα ισχύει

Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.
Πιο συγκεκριμένα:

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.
Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.
Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν

Προπομπός για τη λήψη των περιοριστικών μέτρων ήταν η προειδοποίηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία σε μόλις μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές.
Επίσης στο όριο επιφυλακής βρίσκονται η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ίος.
«Στις έξι περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα.
Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές» είχε αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης