Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Όχι» από Άρειο Πάγο στους δικηγόρους για τα στατιστικά σχετικά με τις καθυστερήσεις έκδοσης αποφάσεων

«Όχι» από Άρειο Πάγο στους δικηγόρους για τα στατιστικά σχετικά με τις καθυστερήσεις έκδοσης αποφάσεων
Αρνητική ήταν η απάντηση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Αρνητική ήταν η απάντηση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία ζητούσε να της χορηγηθούν ανωνυµοποιηµένα στατιστικά στοιχεία από τα δικαστήρια της χώρας σχετικά με τις καθυστερήσεις έκδοσης αποφάσεων.
Η ανώτατη δικαστική λειτουργός στην απάντηση της σημειώνει ότι ο σκοπός υποβολής του επίμαχου αιτήματος «ταυτίζεται με τον δικό μου, που τον συμμερίζεται μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου» ωστόσο συμπληρώνει πως το αίτημα δεν βρίσκει έρεισμα σε καμία διάταξη (σ.σ.: Κώδικα Δικηγόρων, κ.λπ.).
Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου απευθυνόμενη στην Ολομέλεια υπογραμμίζει ότι θεωρεί «δεδομένα τη μεταξύ μας αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό που συντελούν στην εξασφάλιση του κύρους της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης στη χώρα μας και την εκ μέρους όλων όσων είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή μ΄ αυτήν, ικανοποίηση για τον τρόπο απονομής της».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ολομέλειας, Δημήτρης Βερβεσός ανέφερε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του 2015, στην πολιτική Δικαιοσύνη εκκρεμούν περίπου 800.000 υποθέσεις, με χρόνο αναμονής εκδίκασης από ένα έως τρία, κατ΄ ελάχιστον, χρόνια ανάλογα με το δικαστήριο.
Επιπλέον, ο κ. Βερβεσός σημείωνε ότι λόγω των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης από το 1997 έως σήμερα η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε περισσότερες από 360 υποθέσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης